ΚΟΣΜΟΣ

Τσετσενία: Επιβάλλει συγκεκριμένο... tempo στη μουσική - Απαγορεύει τα πολύ αργά ή γρήγορα κομμάτια

Chechnya
Photo: AP

Η Τσετσενία απαγόρευσε τη χορευτική μουσική που θεωρεί είτε πολύ γρήγορη είτε πολύ αργή, σε μια προσπάθεια να «πατάξει τη δυτική επιρροή».

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε το υπουργείου πολιτισμού της Τσετσενίας, θέτοντας συγκεκριμένο μέτρο στον ρυθμό μουσικής που θα επιτρέπεται να παίζεται..

Ο Μούσα Μαντάγεφ, υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ότι «όλα τα μουσικά, φωνητικά και χορογραφικά έργα πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέμπο 80-116 χτύπων ανά λεπτό», ώστε η μουσική «να είναι σύμφωνη με την τσετσενική νοοτροπία και την αίσθηση του ρυθμού», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με τον Guardian, «ο δανεισμός της μουσικής κουλτούρας από άλλους λαούς είναι ανεπίτρεπτος», δήλωσε ο Νταντάγιεφ. «Πρέπει να μεταφέρουμε στον λαό και στο μέλλον των παιδιών μας την πολιτιστική κληρονομιά του τσετσενικού λαού. Αυτό περιλαμβάνει όλο το φάσμα των ηθικών και δεοντολογικών προτύπων ζωής των Τσετσένων».

Δημοσιεύματα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ο Νταντάγιεφ έθεσε στους καλλιτέχνες προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου για να ξαναγράψουν οποιαδήποτε μουσική δεν είναι σύμφωνη με τον κανόνα.