ΚΟΣΜΟΣ

Η NASA απαθανάτισε αντικείμενο παρόμοιο με σανίδα - Τελικά υπάρχει ο Silver Surfer

Η NASA απαθανάτισε αντικείμενο παρόμοιο με σανίδα - Τελικά υπάρχει ο Silver Surfer
Ο χαρακτήρας Silver Surfer της Marvel και το αντικείμενο παρόμοιο με σανίδα που εντόπισε η NASA

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνουν μια λεπτή οριζόντια γραμμή

Η NASA απαθανάτισε αντικείμενο που μοιάζει με σανίδα του σερφ σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, με τους λάτρεις της Marvel να αστειεύονται ότι ο Silver Surfer είναι τελικά… αληθινός!

Η μυστηριώδης οντότητα φωτογραφήθηκε από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA, καθώς διέσχιζε την επιφάνεια του φεγγαριού με ταχύτητα περίπου 7.200 μιλίων την ώρα. Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η διαστημική υπηρεσία την Παρασκευή δείχνουν μια λεπτή οριζόντια γραμμή.

Με μια ματιά το περίεργο σχήμα φαίνεται να μοιάζει με τη σανίδα του χαρακτήρα Silver Surfer της Marvel που κάνει έναν γρήγορο γύρο. Ένας θαυμαστής αστειεύτηκε στο X γράφοντας «αν η NASA εντόπισε ένα αντικείμενο σε σχήμα σανίδας του σερφ κοντά στο φεγγάρι, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο 1 πράγμα. Ότι η NASA έχει επενδύσει στα κόμικς της MARVEL μετά την ανακοίνωση της ταινίας Silver Surfer».

Ωστόσο, σε κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί τεράστια απογοήτευση για τους οπαδούς των κόμικς, η προέλευση του αντικειμένου που μοιάζει με UFO δεν είναι τόσο εξωπραγματική όσο φαίνεται.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τεχνητό εξάρτημα, το οποίο απλώς έτυχε να βρεθεί στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Σύμφωνα με τη NASA, το LRO τράβηξε πολλαπλές εικόνες του σεληνιακού τροχιοδρόμου Danuri, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Έρευνας της Κορέας. Τα δύο αυτά διαστημόπλοια διασταυρώθηκαν γρήγορα μεταξύ 5 και 6 Μαρτίου, κινούμενα σε παράλληλες αλλά σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Η εικόνα εμφανίζεται παραμορφωμένη λόγω των εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων με τις οποίες κινείται σε σχέση με το LRO. Με τον μικρό χρόνο έκθεσης της κάμερας του LRO, η φωτογραφία που προκύπτει από το κορεατικό διαστημόπλοιο που ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 7.200 μίλια την ώρα βλέπει το αντικείμενο να φέρει 10 φορές το μέγεθός του προς την αντίθετη κατεύθυνση της κίνησης.

Να σημειωθεί πως το Danuri είναι το ντεμπούτο της Νότιας Κορέας στη σεληνιακή εξερεύνηση, ενώ ο LRO βρίσκεται πιστά σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι εδώ και 15 χρόνια.

Στρέφοντας την κάμερά τους ακριβώς τη σωστή στιγμή και θέση, η ομάδα επιχειρήσεων του LRO στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Μέριλαντ έριξε με επιτυχία μια ματιά στο Danuri. Η διαστημική υπηρεσία επαίνεσε τον άψογο συγχρονισμό τους για το επίτευγμα αυτό.

*Με πληροφορίες από DailyStar

Σχετικές ειδήσεις