ΚΟΣΜΟΣ

OJ Simpson: «Ο βίος και η πολιτεία» ενός αμφιλεγόμενου πρώην σταρ

OJ Simpson
Ο πρώην αστέρας του NFL OJ Simpson στο βίντεο ακρόασης για την αποφυλάκισή του, το 2017
Αρχείου AP

Ο Σίμπσον έγινε περισσότερο γνωστός από τη «Δίκη του Αιώνα» όπου ήταν κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του και του φίλου της, το 1995

Ο θάνατος του Ο Τζ Σίμπσον, σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, έγινε δεκτός με ανάμικτα συναισθήματα, καθώς το όνομά του συνδέθηκε με μία από τις πιο πολύκροτες δίκες, όπου βρέθηκε κατηγορούμενος για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και του φίλου της, το 1994.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω του X η οικογένειά του, σημειώνοντας πως πέθανε περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο Σίμπσον, πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου που έπαιξε 11 σεζόν με τους Μπάφαλο Μπιλς, ασχολήθηκε και με την υποκριτική πριν κατηγορηθεί για τη διπλή δολοφονία.

Nicole Brown
Φωτογραφία της Nicole Brown Simpson από το 1989, που παρουσιάστηκε στο δικαστηριοΑρχείου ΑP

Αφού αθωώθηκε, ο Σίμπσον κρίθηκε πολιτικά υπεύθυνος για τις δολοφονίες και αργότερα αναγκάστηκε να πληρώσει 33,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.

Αντιμετώπισε περαιτέρω νομικά προβλήματα όταν καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία στη Νεβάδα το 2008, εκτίοντας εννέα χρόνια, και αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Παρά την επιτυχημένη καριέρα του στο NFL, ο Σίμπσον ήταν περισσότερο γνωστός για την αθώωσή του μετά τη δίκη του για δολοφονία υψηλού προφίλ το 1995, που ονομάστηκε «Η δίκη του Αιώνα».

OJ Simpson
Η αντίδρασή του στην αθωωτική απόφαση για τη διπλή δολοφονία τον Οκτώβριο του 1995Αρχείου AP

Ο Σίμπσον κατηγορήθηκε για τον θάνατο του ζευγαριού, που βρέθηκε μαχαιρωμένο μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι του, στο Λος Άντζελες.

Οι συνθήκες γύρω από τη σύλληψή του ήταν κινηματογραφικές με τον Σίμπσον με εκατομμύρια τηλεθεατών να συντονίζονται και να παρακολουθούν ζωντανά επί 90 λεπτά την καταδίωξη του από αστυνομικούς πριν από τη σύλληψη, στη νότια Καλιφόρνια.

Η οικογένεια Σίμπσον σκιάστηκε και από μία ακόμα τραγωδία όταν το ένα από τα πέντε παιδιά του, που απέκτησε με δύο συζύγους, η δίχρονη Αaren πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού.