ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Μυστηριώδη σύμβολα δίπλα σε ίχνη δεινοσαύρων προβληματίζουν τους επιστήμονες (pics)

Βραζιλία: Μυστηριώδη σύμβολα δίπλα σε ίχνη δεινοσαύρων προβληματίζουν τους επιστήμονες (pics)

Το τι σημαίνουν αυτά τα σημάδια που βρέθηκαν στη Βραζιλία παραμένει ένα μυστήριο

Μυστηριώδη προϊστορικά σύμβολα εντοπίστηκαν πάνω σε βράχους στη Βραζιλία, δίπλα σε ίχνη δεινοσαύρων, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επιστημόνων για την ασυνήθιστη ανακάλυψη.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν δίπλα σε ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας 66 εκατομμυρίων ετών, στο Serrote do Letreiro της Paraíba και όπως λένε οι ειδικοί, μια αγροτική πολιτεία στο ανατολικό άκρο της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα σύμβολα ενδεχομένως να επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των αρχαίων ανθρώπων, λένε.

«Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν ότι οι ιθαγενείς δεν γνώριζαν το περιβάλλον τους ή δεν είχαν καμία περιέργεια για τον κόσμο που ζούσαν. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ σαφές ότι τους ενδιέφεραν τα ίχνη. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν ήξεραν για τους δεινόσαυρους, αλλά είναι σαφές ότι ήταν περίεργοι για τα αποτυπώματα και νόμιζαν ότι είχαν κάποιο νόημα» δήλωσε ο Λεονάρντο Τροιάνο, αρχαιολόγος στο Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορικής και Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς στην Μπραζίλια.

Στη σχετική μελέτη που αναδημοσιεύει σε άρθρο του το CNN, επισημαίνεται ότι η ηλικία των βραχογραφημάτων ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο στο περιοδικό Scientific Reports, η χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα έχει βρει ταφές στην περιοχή ηλικίας μεταξύ 9.400 και 2.620 ετών. Αυτό σημαίνει οι φυλές που σκάλισαν στους βράχους τα σύμβολα πρέπει να έζησαν εκείνη την περίοδο.

Τα σχέδια έχουν διάφορα σχήματα που θυμίζουν φυτά, ενώ άλλα μοιάζουν με γεωμετρικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων τετραγώνων, ορθογωνίων και κύκλων.

Οι κύκλοι έχουν σταυρούς ή γραμμές μέσα τους, που μπορεί να μοιάζουν με αστέρια, είπε ο Τροιάνο.

«Όλα φαίνονται να είναι αφηρημένα. Σίγουρα αντιπροσώπευαν κάτι στους ανθρώπους που τα έφτιαξαν, αλλά εμείς δεν ξέρουμε τι είναι», δήλωσε.