ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταίες εξελίξεις: Βομβαρδισμοί από το Ισραήλ, ρουκέτες από την Χεζμπολάχ

Τελευταίες εξελίξεις: Βομβαρδισμοί από το Ισραήλ, ρουκέτες από την Χεζμπολάχ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι αναφέρουν οι ισραηλινές δυνάμεις - Ποιες περιοχές χτυπήθηκαν 

Το Ισραήλ παραμένει σε επιφυλακή για ιρανική επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι IDF λένε ότι χτύπησαν στη Λωρίδα της Γάζας τρεις εκτοξευτές που είχαν 20 ρουκέτες, έτοιμες για επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.

Το χτύπημα έγινε λίγο μετά την εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κατά της νότιας πόλης Σντερότ. Κατά την επίθεση, οι IDF λένε ότι το Iron Dome αναχαίτισε τρεις ρουκέτες και αργότερα οι δυνάμεις πυροβολικού βομβάρδισαν το σημείο εκτόξευσης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, περισσότεροι από 30 άλλοι στόχοι επλήγησαν από μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το IDF. Οι στόχοι περιελάμβαναν κτίρια που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές ομάδες, εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων και άλλες υποδομές, αναφέρει.

Εν τω μεταξύ, οι IDF δηλώνουν ότι συνεχίζουν μια επιχείρηση εντοπισμού σημείων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στα περίχωρα του καταυλισμού Nuseirat.

Την προηγούμενη ημέρα, στρατεύματα της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και της Ταξιαρχίας Πεζικού Nahal σκότωσαν αρκετούς ενόπλους και κατέστρεψαν χώρους που ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων της Χαμάς, αναφέρει το IDF.

Μια άλλη επιχείρηση εντοπισμού σημείων διεξάγεται στο Beit Hanoun της βόρειας Γάζας, προσθέτει το IDF.

Ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ

Ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε ομοβροντίες ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία πως το Ιράν θα προχωρήσει σε επίθεση εναντίον Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, λιβανική παράταξη προσκείμενη στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον ισραηλινών θέσεων, σε ανταπόδοση ισραηλινών πληγμάτων που έγιναν, κατ’ αυτήν, στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως εντόπισε «περίπου 40 εκτοξεύσεις» από τη λιβανική επικράτεια, διαβεβαιώνοντας πως «ορισμένες» ρουκέτες «αναχαιτίστηκαν» και ότι «δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός». Νωρίτερα, πρόσθεσε, αναχαιτίστηκαν δυο drones μιας κατεύθυνσης, φορτωμένα εκρηκτικά, που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Σχετικές ειδήσεις