ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για παγκόσμιο πόλεμο μετά τις 8 ανατριχιαστικές λέξεις του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για παγκόσμιο πόλεμο μετά τις 8 ανατριχιαστικές λέξεις του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε τεντωμένο σκοινί πλέον ο πλανήτης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέδωσε μια ανατριχιαστική εντολή οκτώ λέξεων προς τους στρατηγούς του πυροδοτώντας φόβους για μια νέα μεγάλη σύγκρουση.

Ο Βορειοκορεάτης είπε στους διοικητές του ότι «τώρα είναι ώρα να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο» κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κύριο στρατιωτικό πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Είπε επίσης ότι οι δυνάμεις του θα πρέπει να είναι σε θέση να «κινητοποιήσουν όλα τα μέσα» για να επιφέρουν «θανατηφόρο χτύπημα» στους εχθρούς.

Οι απειλές για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο έρχονται αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε έναν ανώτερο αξιωματούχο στην Πιονγκγιάνγκ για να επιδείξει τη «βαθιά φιλία» της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα. Τους τελευταίους μήνες η χώρα πλησιάζει τόσο τη Μόσχα όσο και το Πεκίνο, με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ να κατηγορούν τον Κιμ ότι πούλησε όπλα στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Φαίνεται να ανέφερε πως «αβέβαιες και ασταθείς στρατιωτικές και πολιτικές καταστάσεις σε όλο τον κόσμο σήμαιναν ότι είναι καιρός να προετοιμαστούμε για πόλεμο».