ΚΟΣΜΟΣ

«Αστρικό μπουκάλι»: Στείλε κι εσύ μήνυμα στο διάστημα αναζητώντας επικοινωνία με εξωγήινους

«Αστρικό μπουκάλι»: Στείλε κι εσύ μήνυμα στο διάστημα αναζητώντας επικοινωνία με εξωγήινους
Pixabay

Το πρώτο μήνυμα θα σταλεί στις 10 Αυγούστου και κάθε πολίτης πλέον θα μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής 

Πρωτοτυπεί η Ιταλία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά, οι πολίτες θα μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο διάστημα.

Με 14,5 ευρώ όποιος θέλει στέλνει κείμενο, ενώ αν δώσει κάτι παραπάνω, συγκεκριμένα 29 ευρώ μπορεί να στείλει και βίντεο. Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο ήταν προνόμιο των κυβερνήσεων, του στρατού και διαφόρων οργανισμών διαστήματος, ωστόσο πλέον κάθε πολίτης μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του, αναζητώντας επικοινωνία με εξωγήινους, με την επιχείρηση «Αστρικό Μπουκάλι».

Η Ιταλία πριν από μισό αιώνα έστειλε ειδικό πομπό στο διάστημα, που πλέον είναι προσβάσιμος στους πολίτες.

«Υπάρχουν 200 με 400 δισεκατομμύρια αστέρια στον γαλαξία μας. Κάθε αστέρι έχει κατά μέσο όρο τρεις πλανήτες άρα μιλάμε για τουλάχιστον 600 δις πλανήτες στον γαλαξία μας και 2 δις γαλαξίες σταν τον δικό μας. Δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας» λέει ο αστροφυσικός Λούκα Πέρι.

Το πρώτο μήνυμα θα σταλεί στις 10 Αυγούστου, σε ειδική συχνότητα που έχει διαθέσει η ιταλική κυβέρνηση και για το κοινό, ενώ θα είναι μία βραδιά, αφιερωμένη στην ειδική αυτή επιχείρηση, που θα μετατρέψει το μήνυμα σε δυαδικό κώδικα.

«Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στο διάστημα χωρίς κυβερνητική άδεια. Όμως εκτός απο τον ειδικό χώρο των εταιρείων Λεονάρντο, έχουμε πια και πρόσβαση στην τεχνολογία χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα στο διάστημα» λέει ο Ντομένικο Τζαμπαρέλι, επικεφαλής της επιχείρησης Αστρικό Μπουκάλι.

Μετά την αποστολή τους, οι Αρχές θα φιλτράρουν όλα τα μηνύματα και οι πολίτες θα λάβουν ειδικό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

«Ένα από τα μότο της ΝΑΣΑ είναι να τολμάμε σπουδαία πράγματα. Οπότε ας το κάνουμε. Θα έλεγα επίσης πως πρέπει να είμαστε και περίεργοι, κάτι που πάντα βοηθάει την ανθρωπότητα να προοδεύει» λέει ο Λούκα Πέρι.