ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ
Φωτογραφία Αρχειου

«Το συμβούλιο είναι αποφασισμένο να απαντήσει στο Ιράν, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα το χρονοδιάγραμμα και το εύρος της απάντησης» σύμφωνα me αξιωματούχο του Ισραήλ

Η μαραθώνια συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, χωρίς τη λήψη απόφασης για το πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο.

Το συμβούλιο είναι αποφασισμένο να απαντήσει, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα το χρονοδιάγραμμα και το εύρος της απάντησης. Ο αξιωματούχος τόνισε στο CNN ότι ανατέθηκε στον στρατό να βρει πρόσθετες επιλογές απάντησης.

Παράλληλα, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ισραηλινός αξιωματούχος είπε στις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκουν να κλιμακώσουν σημαντικά την αναμέτρηση με το Ιράν.

«Θεωρώ ότι το Ισραήλ έκανε σαφές ότι δεν επιδιώκουν την κλιμάκωση με το Ιράν. Δεν είναι αυτό που θέλουν. Θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα πάντως ο Μπένι Γκαντζ διαμήνυσε ότι «το Ισραήλ θα απαιτήσει το τίμημα από το Ιράν όταν είναι η κατάλληλη στιγμή».