ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός πρέσβης: «Αν το Ισραήλ επιτεθεί, θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα»

Ιρανός πρέσβης: «Αν το Ισραήλ επιτεθεί, θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα»

O Πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα τόνισε πως αν το Ισραήλ επιτεθεί, η Τεχεράνη θα απαντήσει «άμεσα και έντονα».

Σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ απέστειλε ο Πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα, Μαλέκ Χοσσεΐν Γκιβζάντ, ο οποίος υπογράμμισε πως «αν το Ισραήλ επιτεθεί, θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα», μιλώντας στο OPEN. «Ο στόχος μας ήταν η τιμωρία του σιωνιστικού καθεστώτος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Με μήνυμα 72 ώρες πριν από την επιχείρηση στους φίλους που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή, τους ενημερώσαμε ότι η δική μας απάντηση στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας είναι οριστική και δεδομένη. Θεωρούμε την άμυνα των γειτόνων μας, ως αυτήν της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», επεσήμανε ακόμη, αναφέροντας πάντως ότι «δεν επιδιώκαμε και δεν επιθυμούμε κλιμάκωση και αποσταθεροποίηση. Αυτό το μήνυμα έχουμε μεταφέρει σε όλους».

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή»

Για τον ρόλο της Ελλάδας, σχολίασε ότι «αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει για τη δημιουργία σταθερότητας και μείωση των εντάσεων. Από την άλλη, η αναταραχή και η ανασφάλεια στην περιοχή μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην Ελλάδα».

Τέλος, ασκώντας δριμεία κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναφερόμενος στη μεταστροφή σχετικά με τη στάση που τηρούν τελευταία έναντι του Ισραήλ (σ.σ. αντίθεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ισραηλινό στρατό) είπε ότι «προφανώς, αυτό αποτελεί ένα είδος υποκρισίας από την αμερικανική πλευρά.

Τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα έχουν πληγώσει τα αισθήματα όλης της ανθρωπότητας και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βασικός εταίρος σε αυτά», προσέθεσε ο Μαλέκ Χοσσεΐν Γκιβζάντ.

Σχετικές ειδήσεις