ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Δεν αποκλείεται να απαντήσουμε με μια μαζική επίθεση στο Ιράν», λέει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

Ισραήλ: «Δεν αποκλείεται να απαντήσουμε με μια μαζική επίθεση στο Ιράν», λέει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

Ηχηρή ενδέχεται να είναι η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ισραήλ να εξαπολύσει μαζίκη επίθεση κατά του Ιράν, ως αντίποινα στην πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.

«Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε χώρα θα το δεχόταν και θα έλεγε ''έχετε δίκιο συγγνώμη, ας μην έχουμε πόλεμο. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο τότε η επόμενη επίθεση... τι πρέπει να περιμένουμε όταν το Ιράν επιτεθεί ξανά;''», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άλεξ Γκάντλερ.

«Ο στρατός του Ισραήλ μπορεί να το κάνει, είναι στο τραπέζι. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη το καταλαβαίνουν. Το επεργαζόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υποστήριξε πως το Ιράν δεν είναι μόνο πρόβλημα του Ισραήλ διότι όπως είπε η Τεχεράνη προσπαθεί να γίνει πυρηνική δύναμη και απειλεί την ευρύτερη περιοχή.

«Αποτελεί πρόβλημα όλων επειδή το Ιράν προσπαθεί να γίνει κράτος-πυρηνική δύναμη... δεν απειλεί μόνο το Ισραήλ αλλά όλη την περιοχή. Περιμένουμε από όλους να αποδεσμευτούν από την ιδέα του Ιράν να καταλάβουν για το τι είναι ικανό το Ιράν και τι πρέπει να κάνουμε ως συμμαχία», κατέληξε μεταξύ άλλων.