ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Πρώην «Μις Ισραήλ» που υπηρέτησε στον πόλεμο δέχτηκε επίθεση απο οπαδό της Χαμάς

Νέα Υόρκη: Πρώην «Μις Ισραήλ» που υπηρέτησε στον πόλεμο δέχτηκε επίθεση απο οπαδό της Χαμάς

Ισραηλινή «βασίλισσα της ομορφιάς» που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου, δέχτηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη από έναν ορκισμένο οπαδό της Χαμάς

Μια βασίλισσα της ομορφιάς που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς μετά το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Χαμάς στην Times Square, σύμφωνα με τη Νew York Post. Η Noa Cochva, η οποία στέφθηκε Μις Ισραήλ το 2021, δέχθηκε βίαιη επίθεση στο πρόσωπο με την άκρη ενός πλακάτ διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της 30ης Μαρτίου, έδειξε βίντεο.

Η 25χρονη Cochva βρισκόταν στο «Μεγάλο Μήλο» εδώ και αρκετές εβδομάδες μιλώντας και κάνοντας έργο συνηγορίας υπέρ του Ισραήλ και βρισκόταν στην Times Square εκείνη την ημέρα με ομοϊδεάτες Ισραηλινούς υποστηρικτές- που είχαν έρθει επίσης να διαδηλώσουν.

«Μόλις είδαμε μια τεράστια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων και θέλαμε να πάμε να κάνουμε τη δικιά μας. . . Και μετά μας αναγνώρισαν όταν είδαν τη σημαία μας και πέταξαν τη σημαία μας. . . και κατέβηκαν και ένα από τα παιδιά με χτύπησε. «Είχα μαύρα μάτια, δεν είχα ποτέ μαύρα μάτια», είπε. Η Cochva, η οποία είναι μάχιμη γιατρός στην πατρίδα της, έλαβε θεραπεία μετά την επίθεση. Η αστυνομία στη σκηνή είπε στη βασίλισσα της ομορφιάς «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είπε.

«Νιώθω ότι αν είσαι αστυνομικός και δεις μια γυναίκα να χτυπιέται στο πρόσωπο, μάλλον θα πρέπει να βρεις το δράστη γιατί αυτή είναι η δουλειά σου». Αφού άφησε πρώτα το θέμα ναπεράσει, αποφάσισε να ασκήσει κατηγορίες στις 10 Απριλίου. Το αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης (NYPD) τελικά επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες του περιστατικού στην The Post, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις και η έρευνα ήταν «σε εξέλιξη».

Η Cochva διαγωνίστηκε στον διαγωνισμό Miss Universe το 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Eilat του Ισραήλ. Όταν δεν κόβει κορδέλες και δεν συναντάει τους θαυμαστές της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, υπηρετεί λίγο έξω από τη Γάζα περιθάλποντας τραυματίες στρατιώτες.

Πριν από τη σφαγή των Ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου, η Cochva, η οποία εκπαιδεύτηκε ως γιατρός κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής της θητείας όταν έκλεισε τα 18 της χρόνια, σπούδαζε για να γίνει ζαχαροπλάστης. Ισχυρίζεται ότι έχει περιθάλψει δεκάδες στρατιώτες του IDF από την έναρξη του πολέμου.

«Όταν μιλάς με στρατιώτες. . . υπάρχουν στάδια που πρέπει να περάσεις για να τους βοηθήσεις να επιστρέψουν στη ζωή επειδή το μυαλό τους είναι ακόμα στη Γάζα», είπε. Περιέθαλψε επίσης τρομοκράτες της Χαμάς. «Ως μάχιμος ιατρός, ορκίζεσαι να σώσεις τη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από το αν είναι εχθρός ή αγαπημένος», είπε.

Η υπηρεσία της έχει δει και μερικές φωτεινές στιγμές - οι οποίες μερικές φορές έρχονται όταν τραυματισμένοι στρατιώτες, με παυσίπονα, συνειδητοποιούν ότι λαμβάνουν θεραπεία από μια πιστοποιημένη βασίλισσα ομορφιάς. «Έχω ακούσει πολλά αστεία σχόλια», είπε και αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο στρατιώτη. «Τον περιποιόμουν. Θυμάμαι, αφού άνοιξε τα μάτια του, είπε: «Πέθανα και πήγα στον παράδεισο;» Γιατί είσαι άγγελος.»

Η Cochva προέτρεψε τους Αμερικανούς να μην παρασυρθούν από την προπαγάνδα της Χαμάς που δημοσιεύεται συχνά σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που ακούω για ανθρώπους που λένε ότι δεν υπήρξε βιασμός… άνθρωποι που λένε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη», είπε «Δεν καταλαβαίνω πώς το 2024 μετά το κίνημα «MeToo» οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να πουν ότι δεν πιστεύουν τις γυναίκες».