ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο ανάρτησε η Χαμάς: Όμηρος λέει ότι 70 απαχθέντες έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς

gaza
ertnews.gr

Πόλεμος στο Ισραήλ: H οργάνωση έχει προφανώς καθοδηγήσει τον νεαρό να πει ότι τουλάχιστον 70 από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί 

Βίντεο όπου εμφανίζεται ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ένας Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απήχθη στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και παραμένει όμηρος στη Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς.

Το σύντομης διάρκειας βίντεο, που δεν έχει ημερομηνία, δείχνει τον 23χρονο χωρίς τον κάτω βραχίονα, τον οποίο έχασε από μια ανατίναξη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς τον Οκτώβριο.

H οργάνωση έχει προφανώς καθοδηγήσει τον νεαρό να πει ότι τουλάχιστον 70 από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η μητέρα του, η Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του γιου της, ο οποίος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Nova, ένας από τους στόχους της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι ένας από τους 133 ομήρους με ισραηλινή υπηκοότητα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία. Πέρσι, μετά από μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πάνω 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περίπου 250 Ισραηλινοί και ξένοι πιάστηκαν όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ορκιζόμενο να εξοντώσει τη Χαμάς και να απελευθερώσεις τους ομήρους.

Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.