ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Την Τρίτη θα συναντήσει ασθενείς με καρκίνο, καθώς επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα

Κάρολος: Την Τρίτη θα συναντήσει ασθενείς με καρκίνο, καθώς επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα
Getty Images/Φωτογραφία Αρχείου

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να δείξει ότι η ασθένεια δεν χρειάζεται να είναι τρομακτική στη συμβολική αυτή πρώτη του έξοδο στο πλαίσιο της επιστροφής του στα βασιλικά καθήκοντα

Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα βασιλικά του καθήκοντα την Τρίτη με την ευλογία των γιατρών του. Έτσι πρόκειται να επισκεφθεί ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου μαζί με την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα.

Το ζευγάρι θα συναντήσει ασθενείς και τις οικογένειές τους, σε μία συμβολική κίνηση στήριξης δεδομένης της προσωπικής μάχης του βασιλιά με τον καρκίνο, όπως και της νύφης του, πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Πηγή στην κυριακάτικη Telegraph δήλωσε ότι ο βασιλιάς θέλει να δείξει ότι οι ασθενείς μπορούν να ζουν κανονικά και κατά τη διάρκεια της θεραπείας όχι μόνο μετά, υπογραμμίζοντας μάλιστα, ότι ο καρκίνος δεν επηρεάζει μόνο όσους νοσούν αλλά και το περιβάλλον τους.

Ο βασιλιάς Κάρολος σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου το 2017 / Getty Images

«Ο καρκίνος μπορεί να είναι μία τρομακτική λέξη αλλά δεν χρειάζεται να είναι τρομακτική εμπειρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Κάρολος θέλει να βρεθεί στις ιπποδρομίες στο Άσκοτ

Ο Κάρολος συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο, όμως η ιατρική του ομάδα φαίνεται πως είναι ικανοποιημένη με την πρόοδό του και σύμφωνα με την Daily Mail, παραμένουν θετικοί για την ανάρρωσή του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοινώνοντας την επιστροφή του Κάρολου στα καθήκοντά του, ανακοίνωσε ακόμα δύο κομβικά γεγονότα, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για όλες τις ευχές για περαστικά στον βασιλιά.

Εκτός από την έξοδό του την Τρίτη, ο βασιλιάς πρόκειται να δεχθεί τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και την σύζυγό του, στο τέλος Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για να παρευρεθεί ο Κάρολος και στους εορτασμούς των γενεθλίων του αλλά και στο Royal Ascot, μάλιστα η Sun αναφέρει επικαλούμενη πηγή, ότι ο βασιλιάς θέλει να εμφανιστεί επάνω στο αγαπημένο του άλογο για το μεγάλο γεγονός των ιπποδρομιών στις 15 Ιουνίου.

Ο βασιλιάς Κάρολος με το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας / Reuters