ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Άγριο ξύλο σε νεκροταφείο - «Μας χτύπησαν με ταφόπλακες»

Ρωσία: Άγριο ξύλο σε νεκροταφείο - «Μας χτύπησαν με ταφόπλακες»
Φωτ.: Unsplash- Αρχείο

Το επεισόδιο έγινε μεταξύ εργαζομένων σε γραφεία τελετών 

Στην περιοχή Vyborg της περιοχής του Λένινγκραντ, στην είσοδο του νεκροταφείου New Roshchinskoye, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ εργαζομένων σε γραφεία κηδειών.

Πέντε άτομα επιτέθηκαν σε έναν 31χρονο εργαζόμενο σε γραφείο τελετών και σε έναν 42χρονο άνεργο με καταγωγή από το Νταγκεστάν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους της Αγίας Πετρούπολης, τα θύματα είχαν φτάσει στο νεκροταφείο την προηγούμενη μέρα για να μοιράσουν φυλλάδια διαφημίζοντας τις υπηρεσίες εγκατάστασης μνημείων. Ωστόσο, στο πάρκινγκ άγνωστοι τους επιτέθηκαν φωνάζοντας: «Ήρθαμε να σβήσουμε τη φωτιά».

Οι επιτιθέμενοι ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν χτυπήματα με επιτύμβιες στήλες, αναφέρει το κανάλι Telegram 47 News. Μετά από αυτό, οι δράστες άνοιξαν πυρ με ένα τουφέκι έκλεψαν 117 χιλιάδες ρούβλια από τα θύματα και τράπηκαν σε φυγή.

Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο ένας από τους άνδρες είχε σπασμένη μύτη και ο άλλος είχε κάταγμα στο αριστερό οστό, μώλωπες και εκδορές.

Σύμφωνα με την πύλη 78.ru, η αστυνομία αργότερα συνέλαβε έναν από τους υπόπτους, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν 33χρονος διαχειριστής άλλης εταιρείας κηδειών που είχε καταδικαστεί επανειλημμένα. Του κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο και δύο πέτρες.