ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στον Ισημερινό: Δολοφόνησαν 23χρονη «βασίλισσα» της ομορφιάς -«Αν μαθευτεί το όνομά της, χάθηκα»

Το 23χρονο μοντέλο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ
Το 23χρονο μοντέλο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την τρομακτική στιγμή που μια πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Ισημερινού δολοφονήθηκε από ενόπλους σε εστιατόριο. Το όνομά της είχε αναφερθεί σε συνομιλία εμπόρων ναρκωτικών

Η αστυνομία του Ισημερινού ανέφερε τη δολοφονία της πρώην υποψήφιας «Μις Εκουαδόρ» Λάντι Παράγα Γκοϊμπούρο 23 ετών, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στην πόλη Κεβέδο της επαρχίας Λος Ρίος.

Η νεαρή γυναίκα έπαιρνε πρωινό όταν εισήλθαν μισθωμένοι δολοφόνοι και την πυροβόλησαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της στο σημείο. Το μοντέλο βρισκόταν με τον σύντροφό της και έδειχνε έτοιμη να φύγει από το χώρο, όταν μπήκαν δύο άνδρες. Ένας από αυτούς πλησίασε τη σημάδεψε και την πυροβόλησε. Όταν έπεσε στο έδαφος, εκείνος συνέχισε να πυροβολεί εναντίον της.

Στην πορεία στόχευσε και τον σύντροφο της πρώην «βασίλισσας της ομορφιάς που ήταν στο πλάι. Ο δεύτερος δολοφόνος, που ήταν δίπλα στην πόρτα, προχώρησε και προσπάθησε να πυροβολήσει και τον Παράγα. Από την πλευρά της, η Εισαγγελία του Ισημερινού ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι το προσωπικό της βρισκόταν ήδη στο σημείο για να αφαιρέσει τη σορό και να πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματα για τον «προσδιορισμό των ευθυνών».

Το νεαρό μοντέλο είχε εκπροσωπήσει την επαρχία Λος Ρίος στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ισημερινός» το 2022. Είχε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στους λογαριασμούς της στα social media, και σύμφωνα με το El Comercio, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ήταν ιδιοκτήτρια εταιρείας εισαγωγής ειδών οικιακής χρήσης και διατηρούσε τη δική της σειρά αθλητικών ειδών.

Στα κοινωνικά δίκτυα ανέβαζε συχνά στιγμιότυπα από την πολυτελή ζωή που έκανε, τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο και τα γεύματα που απολάμβανε σε πολυτελή μέρη. Πίσω από τον λαμπερό τρόπο ζωής που παρουσίαζε ωστόσο, κρυβόταν μια πιο σκοτεινή αλήθεια.

Το όνομά της αναφέρθηκε σε μια συνομιλία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ως μέρος μιας μεγάλης υπόθεσης οργανωμένου εγκλήματος που διερευνά, με την επωνυμία «Μetastasis» Ένα από τα 52 άτομα που διώκονται για την υπόθεση είναι ο δικηγόρος Χελίβε Ανγκούλο, με το παρατσούκλι «Estimado».

Στη συνομιλία, ο Ανγκούλο είπε στον έμπορο ναρκωτικών Λεάντρο Νορέρο, του οποίου διαχειριζόταν τα περιουσιακά στοιχεία, ότι η αστυνομία τον είχε ρωτήσει για την Πάραγα. «Αν η γυναίκα μου μάθει κάτι γι' αυτήν, την έβαψα. Φίλε μου, το όνομά της δεν μπορεί να μαθευτεί πουθενά. Διαφορετικά, ο κόσμος μου θα καταρρεύσει», έγραφε στο μήνυμά του ο εγκληματίας, ο οποίος δολοφονήθηκε στη φυλακή μόλις έξι μήνες μετά τον εγκλεισμό του.

Η δολοφονία της καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας. Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς αναφερόταν σε συνομιλίες μεταξύ του διακινητή ναρκωτικών Λεάντρο Νορέρο και της δικηγόρου του Helive Angulo, με το ψευδώνυμο Estimado και δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσςη Metastasis, για την οποία υπάρχουν αρκετοί κρατούμενοι.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, το πολιτικό και δικαστικό τοπίο στον Ισημερινό άλλαξε. Η αποκάλυψη της υπόθεσης Metastasis συγκλόνισε τη χώρα, φέρνοντας στο φως τη διεφθαρμένη διαχείριση της δικαιοσύνης. Εκείνη την ημέρα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (FGE) και η Εθνική Αστυνομία συνέλαβαν 31 άτομα και τους άσκησαν δίωξη για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. Όλοι κατηγορήθηκαν ότι ανήκαν σε υποτιθέμενο δίκτυο στην υπηρεσία του έμπορου ναρκωτικών Λεάντρο Νορέρο.

Οι συνομιλίες που βρέθηκαν στα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο «El Patrón» ενώ βρισκόταν στη φυλακή, πριν δολοφονηθεί, αποκάλυψαν τη λειτουργία της μαφίας. Οι πληροφορίες αποκάλυψαν διαρροές που αφορούσαν αστυνομικούς, αξιωματούχους, δικηγόρους, δικαστές, εισαγγελείς και άλλους