Είναι νέα, ωραία και παρουσιάστρια ριάλιτι επιβίωσης αλλά... είναι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης

Το άβαταρ στην Ισπανία που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για περικοπή θέσεων εργασίας - Τι απαντά η κατασκευάστρια εταιρεία για την παρουσιάστρια «κόρη» της τεχνητής νοημοσύνης
Είναι νέα, ωραία και παρουσιάστρια ριάλιτι επιβίωσης αλλά... είναι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης
1'

Είναι νέα, διάσημη, όμορφη και επαγγέλλεται παρουσιάστρια ενός ριάλιτι επιβίωσης. Είναι πολυταξιδεμένη, έχει αμέτρητους followers στα social media, χαμογελαστή, πρόσχαρη και πάντα με προσεγμένη εμφάνιση. Είναι όμως και το «μήλον της έριδος» για πολλούς συναδέλφους της, καθώς φαίνεται να τους έχει «φάει» τη δουλειά. Ο λόγος για την Άλμπα η οποία δεν είναι πραγματικό πρόσωπο αλλά… δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης!

Το άβαταρ της Άλαμπ παρουσιάζει ένα ισπανικό ριάλιτι επιβίωσης μαγνητίζοντας ωστόσο τα σχόλια και τις φοβίες αληθινών συναδέλφων της καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι η παρουσία της είναι η αρχή ώστε να περικοπούν θέσεις εργασίας.

Μία ομάδα 350 ατόμων συνέλεξε στοιχεία που είναι αρεστά στο ευρύ κοινό και δημιούργησε το εν λόγω άβαταρ, το οποίο προχώρησε μέχρι και σε δηλώσεις με αφορμή την παρουσίαση του ριάλιτι επιβίωσης.

Η κατασκευαστική εταιρεία μέσω ανακοίνωσης υποστήριξε ότι το άβαταρ δεν ήρθε για να περικόψει θέσεις εργασίας αλλά να τις αυξήσει, καθώς περίπου 35 άτομα, κυρίως μηχανικοί εργάζονται ώστε η παρουσιάστρια να «υπάρχει» και να είναι ενεργή!

Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες όμως πολλών εξακολουθούν να υφίστανται καθώς η παρουσιάστρια φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού, κυρίως λόγω της εμφάνισης της και του πρόσχαρου προφίλ του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή