ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκινητόδρομος χωρίς στροφές: Η πιο «βαρετή» ευθεία διαδρομή στον κόσμο

O διάσημος αυτοκινητόδρομος
The Sun

Ονομάστηκε έτσι λόγω της απουσίας στροφών και χωρίς καμία εικόνα στον ορίζοντα για το ανθρώπινο μάτι

Κι όμως υπάρχει στον κόσμο μία διαδρομή που είναι μια ατελείωτη ευθεία...

Πρόκειται για τμήμα του αυτοκινητοδρόμου 10 που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και το μήκος του αγγίζει τα 240 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την τεράστια έρημο Rub Al-Khali - τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ονομάστηκε "ο πιο βαρετός δρόμος στον κόσμο" λόγω της απουσίας στροφών και χωρίς καμία εικόνα στον ορίζοντα για το ανθρώπινο μάτι.

Αρχικά χτισμένος ως ιδιωτική διαδρομή για τον πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Fahd bin Abdulaziz Al Saud, ο ευθύς δρόμος συνδέει το Al Hameid στα νοτιοδυτικά με το Al Batha κοντά στην ακτή του Κόλπου - και αποτελεί μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου μήκους περίπου 1475 χλμ.

Χρησιμεύει ως μία από τις σημαντικότερες διαδρομές μεταφοράς εμπορευμάτων στη χώρα - και χρησιμοποιείται κυρίως από φορτηγά.

Ο εκτιμώμενος χρόνος οδήγησης για να ταξιδέψετε στο δρόμο είναι περίπου δύο ώρες.

Η σούπερ ευθεία κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο ευθύ δρόμο στον κόσμο, αφού έγινε μέρος του δημόσιου οδικού συστήματος στη χώρα.

Έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε απίστευτα σχέδια για ένα πολυτελές θέρετρο μαρίνας που θα εξυπηρετεί μερικά από τα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ στον κόσμο.

Η Jaumur, η αποκλειστική κοινότητα δισεκατομμυριούχων, θα στεγάσει πάνω από 6.000 κατοίκους λίγα μέτρα μακριά από τα τεράστια σκάφη τους.

Είναι μια άλλη φιλόδοξη, αλλά αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία που ανέλαβε η χώρα για να εδραιωθεί στην παγκόσμια σκηνή.

Πληροφορίες The Sun