ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο «σύμπαν» των crypto: Έκλεψαν 25 εκατ.δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα - Η πρώτη απάτη του είδους

Δύο αδερφια αναστάτωσαν το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων
Δύο αδερφια αναστάτωσαν το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων
ΑΡ

Δύο αδέρφια στις ΗΠΑ συνελήφθησαν για κλοπή 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, σε μόλις 12 δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια που σπούδασαν σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κατηγορήθηκαν για κλοπή 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα σε 12 δευτερόλεπτα. Ο Anton Peraire-Bueno, 24 ετών, και ο James Peraire-Bueno, 28, κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε ότι η φερόμενη ληστεία είναι η πρώτη του είδους της. Οι εισαγγελείς λένε επίσης ότι το ζευγάρι, που φέρεται να έχει σπουδάσει στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), πραγματοποίησε την κλοπή τον Απρίλιο του 2023.

«Οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου αιχμής που σχεδίαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco. Πρόσθεσε ότι πράκτορες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην εξιχνίαση του «πρώτου στο είδος του συστήματος απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι τα δύο αδέρφια χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο» για να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία του Ethereum για την επικύρωση συναλλαγών. Σπούδασαν μαθηματικά και επιστήμη των υπολογιστών, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, και οι δύο παρακολούθησαν το MIT, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams. Τα αδέρφια φέρεται να έκλεψαν από εμπόρους Ethereum αποκτώντας δόλια πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και στη συνέχεια αλλάζοντας τις συναλλαγές για να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους. Η διαδικασία, την οποία οι ερευνητές είπαν ότι ανέφεραν ως «Τhe Exploit», χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να εκτελεστεί.

Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, οι αξιωματούχοι είπαν ότι τα αδέρφια αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα κεφάλαια και έλαβαν μέτρα για να ξεπλύνουν και να κρύψουν τα κλεμμένα κέρδη τους. Οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια «καινοφανής» μορφή απάτης υποβάλλεται ποτέ σε ποινικές διώξεις. Ο καθένας τους αντιμετωπίζει πάνω από 20 χρόνια φυλάκιση εάν κριθεί ένοχος.