Ελικόπτερο που μετέφερε τον Εμπραχίμ Ραΐσι: Ανησυχία σε ΗΠΑ και ΕΕ για τις εξελίξεις στο Ιράν

«Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ 
Ελικόπτερο που μετέφερε τον Εμπραχίμ Ραΐσι: Ανησυχία σε ΗΠΑ και ΕΕ για τις εξελίξεις στο Ιράν
1'

Για την συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσι και τον υπουργό του των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν ενημερώθηκε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Αποτέλεσε μια είδηση που προκάλεσε ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά τις αναφορές για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Παράλληλα, η EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Χ”.

«Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή