Tραμπ: «Αν δεν εκλεγώ η χώρα αντιμετωπίζει λουτρό αίματος»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του στο Οχάιο έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» εάν δεν κερδίσει τις εκλογές και μίλησε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα στα χέρια του Μπάιντεν
O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ
3'

Σε μια προεκλογική ομιλία στο Ντέιτον του Οχάιο, το Σάββατο (18/5), ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε: «Αν δεν εκλεγώ τώρα, θα είναι λουτρό αίματος για ολόκληρη τη χώρα».

Στην σχεδόν 90λεπτη ομιλία του, ο πρώην πρόεδρος μίλησε για τις εκλογές του 2020, τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και την οικονομία των ΗΠΑ ενώ επιτέθηκε σε αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Φάνι Γουίλις της εισαγγελέα της Ατλάντα που επέβλεπε την ποινική του υπόθεση στη Τζόρτζια. Επιτέθηκε στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πολλές φορές, αποκαλώντας τον «ανόητο» και ακόμη και αναφερόμενος σε αυτόν ως «χαζό σκ....γιο» πριν απομακρυνθεί.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μπάιντεν μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της ανικανότητάς του και της χρήσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να καταφερθεί ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους. Πρόσθεσε: «Έχω περισσότερες κατηγορίες από τον Αλ Καπόνε!» σχετικά με τον αριθμό των μηνυτηρίων εναντίον του.

Ο Τραμπ εγκαινίασε την ομιλία του επαινώντας τους ανθρώπους που εκτίουν ποινές στη φυλακή σε σχέση με την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, αποκαλώντας τους «ομήρους» και «απίστευτους πατριώτες» ενώ επαίνεσε το πνεύμα τους, υποσχόμενος να τους βοηθήσει εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

Ο Τραμπ αποκάλεσε πολλές φορές τις εκλογές του 2020 «ψεύτικες» και «αποτέλεσμα νοθείας» σε ολόκληρη την ομιλία του. Στη συνέχεια άλλαξε το θέμα και μίλησε για τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να σταματήσει η «εισβολή στη χώρα μας» και ότι θα «έστελνε τους παράτυπους μετανάστες πίσω στην πατρίδα» του εάν εκλεγεί. Ονόμασε τα σύνορα των ΗΠΑ τα «χειρότερα σύνορα στην ιστορία του κόσμου» και αποκάλεσε τους μετανάστες «τους πιο σκληρούς ανθρώπους που έχετε δει ποτέ».

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι εάν δεν κέρδιζε τις φετινές προεδρικές εκλογές, «δεν νομίζω ότι θα έχετε άλλες εκλογές ή σίγουρα όχι εκλογές που να έχουν νόημα». Υποστήριξε ότι «η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία αυτής της χώρας», αναφερόμενος στην ημερομηνία των προεδρικών εκλογών το 2024. Στην ομιλία του, ο Τραμπ είπε ότι οι προοδευτικοί είναι «όλοι κακοί άνθρωποι» που «θέλουν να καταστρέψουν αυτή τη χώρα», αλλά είπε ότι αν εκλεγεί, αυτό δεν θα συμβεί.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Τραμπ υποστήριξε ότι όσο ήταν πρόεδρος, είχε την πιο επιτυχημένη οικονομία στην «ιστορία του κόσμου», αν και αγνόησε το οικονομικό κραχ που προέκυψε από την πανδημία το 2020 ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος. Υποστήριξε ότι εάν ο Μπάιντεν παραμείνει πρόεδρος, θα υπάρξει μια οικονομική κατάρρευση «ανάλογη με εκείνη που είδαμε το 1929».

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι θα καθαρίσει όλες τις πόλεις της χώρας που έχουν «καταληφθεί από το έγκλημα». Δήλωσε ότι ήθελε να τις μετατρέψει σε «όμορφους φάρους ελπίδας» και ότι θα συνεργαστεί με Δημοκρατικούς δημάρχους και κυβερνήτες για να το κάνει αν χρειαστεί.

Στο τέλος της ομιλίας του, είπε ότι την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, θα υπέγραφε εκτελεστικό διάταγμα για την κατάργηση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης σε οποιοδήποτε σχολείο που προωθεί την «φυλετική θεωρία» και οτι θα κρατήσει τους άνδρες μακριά απο τα γυναικείς αθλήματα.Κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ψηφίσουν όπως δεν έχουν ψηφίσει ποτέ πριν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή