Αντίδραση Ερντογάν για τη Eurovision: «Μακριά από αυτό το αίσχος! Πολιτικές εξαφάνισης του φύλου»

Έντονη αντίδραση του Ερντογάν για τα πρότυπα που προβάλλει η Eurovision 

Αντίδραση Ερντογάν για τη Eurovision: «Μακριά από αυτό το αίσχος! Πολιτικές εξαφάνισης του φύλου»
1'

Μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε αυτή τη φορά και για τον διαγωνισμό της Eurovision, από τον οποίο απέχει αρκετά χρόνια η Τουρκία.

Ο τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για «απειλή των οικογενειακών αξιών» και «εξουδετέρωση του φύλου» δικαιώνοντας την απόφασή του να μην συμμετέχει η χώρα του στον διαγωνισμό.

«Ένας από τους τομείς όπου η παγκόσμια επιβολή είναι πιο εμφανής, είναι οι πολιτικές εξαφάνισης του φύλου. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά, σε πόσο τραγικό σημείο έχει φτάσει αυτή η κατάσταση στον κόσμο. Στον διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε είναι σαφές ότι οι παράξενοι χαρακτήρες που παρουσιάζονται στους νέους, ως πρότυπα υπό τη μάσκα της ελευθερίας, είναι οι «δούρειοι ίπποι» της κοινωνικής διαφθοράς. Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο σε τέτοις διεθνείς εκδηλώσεις να συναντήσεις έναν κανονικό άνθρωπο από άποψη ντυσίματος, στάσης και δηλώσεων. Είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι αυτή είναι μια συνειδητή πολιτική.»

«Καταλαβαίνουμε καλύτερα πόσο καλή απόφαση λάβαμε κρατώντας την Τουρκία μακριά από αυτό το αίσχος, τα τελευταία 12 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε στην ίδια γραμμή.»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή