Ψάχνοντας τον Νέμο: Το περίεργο ψάρι που λάμπει στον βυθό - Ζει στο απόλυτο σκοτάδι

Ο παράξενος κάτοικος της θάλασσας είναι ένα ψάρι, αλλιώς γνωστό ως football fish του Ειρηνικού, ένας αλιευτής βαθέων υδάτων παρόμοιος με αυτόν που εμφανίζεται στην ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο»
Ψάχνοντας τον Νέμο: Το περίεργο ψάρι που λάμπει στον βυθό - Ζει στο απόλυτο σκοτάδι
2'

Ένα παράξενο θαλάσσιο πλάσμα που λάμπει και συνήθως ζει χιλιάδες πόδια κάτω από το νερό έχει ξεβραστεί σε ακτή του Όρεγκον.

Ο παράξενος κάτοικος της θάλασσας είναι ένα ψάρι, αλλιώς γνωστό ως football fish του Ειρηνικού, ένας αλιευτής βαθέων υδάτων παρόμοιος με αυτόν που εμφανίζεται στην ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Το θαλάσσιο μουσείο Seaside Aquarium δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο του περίεργου πλάσματος στο Facebook, με τη σημείωση πως έχουν καταγραφεί στην ιστορία μόλις μερικές δεκάδες.

«Ζώντας σε απόλυτο σκοτάδι, στα 2.000-3.300 πόδια, αυτά τα ψάρια σπάνια φαίνονται. Στην πραγματικότητα, μόνο 31 δείγματα έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο. Μια χούφτα football fish έχουν καταγραφεί στη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Χαβάη, τον Ισημερινό, τη Χιλή και την Καλιφόρνια, αυτή είναι η πρώτη που αναφέρεται στην ακτή του Όρεγκον από όσο γνωρίζουμε» αναφέρει στη λεζάντα.

Σύμφωνα με το Seaside Aquarium «λίγα είναι γνωστά για την ιστορία της ζωής τους, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ασυνήθιστα συναρπαστικό». Το ενυδρείο συνέχισε να απαριθμεί μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με τα ψάρια.

Σημειώνει επίσης: «Όπως και άλλα ψάρια, χρησιμοποιούν φως που λάμπει από έναν φωσφορίζοντα λαμπτήρα στο μέτωπό τους για να προσελκύσουν θήραμα τους και δεν είναι καθόλου επιλεκτικά στην τροφή τους.

Το κυνήγι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το ενυδρείο - επαφίεται στα θηλυκά ψάρια, καθώς τα αρσενικά «είναι στην πραγματικότητα περισσότερο σαν παράσιτα».

«Τα αρσενικά που είναι 10 φορές μικρότερα από τα θηλυκά, βρίσκουν ένα θηλυκό για να συγχωνευτούν», ανέφερε το μουσείο. «Χάνουν τα μάτια τους και τα εσωτερικά τους όργανα, παίρνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά τους από τις γυναίκες συντρόφους τους. Σε αντάλλαγμα, παρέχουν στις γυναίκες μια σταθερή πηγή σπέρματος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή