ΕΕ: Η ενιαία αγορά στο επίκεντρο της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Νίκολας Σμιτ, Σάντρο Γκότσι και Άντερς Βίστινσεν διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

ΕΕ: Η ενιαία αγορά στο επίκεντρο της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν
1'

«Η μεγαλύτερη μηχανή παραγωγικότητας που έχουμε είναι η ίδια η ενιαία αγορά, επομένως πρέπει να την εμβαθύνουμε και να τη διευρύνουμε και αυτό δεν είναι μόνο νέοι κανόνες, αλλά και επιβολή και εφαρμογή των υφιστάμενων» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν και υποψήφια του ΕΛΚ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τους Financial Times και το Bruegel.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων και υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Νίκολας Σμιτ, σημείωσε ότι «η ενιαία αγορά σίγουρα δεν έχει σπάσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρέπει να της προσφέρουμε όλες τις δυνατότητές και να την προσαρμόσουμε στις νέες προκλήσεις».

«H ενιαία αγορά είναι η μεγαλύτερη φιλελεύθερη επιτυχία που μπορεί να βρει κανείς στην Ευρώπη και θέλουμε περισσότερη» επισήμανε ο Σάντρο Γκότσι (Renew-φιλελεύθεροι). «Θέλουμε περισσότερο από την ενιαία αγορά. Θέλουμε ενιαία αγορά για την ενέργεια, θέλουμε ενιαία αγορά στις τηλεπικοινωνίες, στα δεδομένα, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες» προσέθεσε.

Για «διαλυμένη» ευρωπαϊκή οικονομία έκανε λόγο ο υποψήφιος του ID (δεξιά), Άντερς Βίστινσεν αναφέροντας ότι «χρειαζόμαστε ένα τέλος στη φορολογία, τους κανονισμούς και τη γραφειοκρατία για την επόμενη πενταετία. Αυτή η εποχή των μαζικών κανονισμών πρέπει να φτάσει στο τέλος της».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή