Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τα Σκόπια θα παραμείνουν προσηλωμένα προς την Ευρώπη

Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
1'

Διαβεβαιώσεις φαίνεται να έχουν λάβει οι ΗΠΑ από το κόμμα που βγήκε νικητής στις πρόσφατες εκλογές στα Σκόπια ότι θα συνεχιστεί η πορεία προς την Ευρώπη.

Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε ο απερχόμενος αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που φιλοξενήθηκε στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός ανέφερε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη κατέστησαν απόλυτα σαφή τη θέση τους στην νέα Πρόεδρο των Σκοπίων αμέσως μετά την ορκωμοσία της. Όπως εξήγησε, το μήνυμα ήταν ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες αναμένουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων θα συνεχιστεί και πως η χώρα θα παραμείνει ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ.

«Και πιστέψτε με, είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ. Και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις σε όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος, του κύριου κόμματος που κέρδισε τις εκλογές (VMRO), ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο Γκάμπριελ Εσκομπάρ.

Τέλος, ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια, κάνοντας λόγο για μια αυξανόμενη επικράτηση του ρεαλισμού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή