Κέιτ Μίντλετον: Αποκαλύψεις για την ανάρρωσή της - Τι συμβαίνει στο παλάτι

Η Κέιτ Μίντλετον έχει θέσει εαυτόν εκτός βασιλικών καθηκόντων όσο υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για τον καρκίνο μετά από μία σοβαρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα
Κέιτ Μίντλετον: Αποκαλύψεις για την ανάρρωσή της - Τι συμβαίνει στο παλάτι
AP
4'

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναφέρθηκε ως η «κινητήριος δύναμη» πίσω από μία μεγάλη έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα και καλεί τις επιχειρήσεις να εισαγάγουν εργασιακές πρακτικές πιο φιλικές στην οικογένεια.

Εκπρόσωπος του Παλατιού ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ανάμειξη της Κάθριν δεν πρέπει να θεωρηθεί επιστροφή στα καθήκοντά της.

Οι πολλοί θαυμαστές της θα μπορούσαν να συγχωρήσουν μία μικρή σύγχυση την ώρα που σίγουρα αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει στο Παλάτι του Κένσινγκτον τους τελευταίους μήνες.

Τι συμβαίνει με την ανάρρωσή της

Σίγουρα η δουλειά της Κέιτ με την επιχειρηματική ομάδα του Βασιλικού Ιδρύματος για την πρώιμη παιδική ηλικία, ειδικά με την τελευταία έκθεση, είναι ένα σημάδι αφοσίωσής της στο θέμα που αποτελεί «τεράστια προτεραιότητα για την πριγκίπισσα», όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της.

Όπως είναι γνωστό, η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, ενώ προηγούμενως είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κολιακή χώρα.

Φέτος δεν έχει αναλάβει καμία δημόσια δέσμευση, ενώ φίλοι της αναφέρουν ότι είναι πιθανό να μην εμφανιστεί μέχρι και το φθινόπωρο και τότε μόνο αν έχει αναρρώσει πλήρως.

Στο γενναίο και συγκινητικό βίντεο που μαγνητοσκόπησε τον Μάρτιο, η πριγκίπισσα ζήτησε «λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω την θεραπεία μου».

«Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μία βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω, όταν είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Και αυτή η εστίαση είναι που έχει προτεραιότητα, την ώρα που πτυχές της δουλειάς της που μοιράζεται με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ έχουν τεθεί σε αναμονή, όπως για παράδειγμα ο προγραμματισμένος διορισμός κάποιου για την διαχείριση του νοικοκυριού του ζευγαριού.

Ουσιαστικά , το νέο «αφεντικό» θα αναφερόταν απευθείας στο βασιλικό ζευγάρι, κυρίως και δεν θα απαντούσε στους ιδιώτες γραμματείς που είχαν την εξουσία για πολύ καιρό στο παρασκήνιο των παλατιών και «Αυτή είναι μία επαναστατική κίνηση» δήλωσε πηγή με ενθουσιασμό.

«Ανατρέπουν την παραδοσιακή, ιεραρχική δομή στην οποία το προσωπικό απευθύνεται σε ιδιώτες γραμματείς». Το παλάτι του Κένσινγκτον προσέλαβε μία εταιρεία προσλήψεων, για να βρει τον καλύτερο υποψήφιο και μάλιστα δημοσιεύτηκε και μία αγγελία διαδικτυακά που τόνιζε τον χαρακτήρα της θέσης.

Η αναζήτηση έχει ανασταλεί με εκπρόσωπο του παλατιού να εξηγεί: «με όσα συμβαίνουν, η οικογένεια εστιάζει στην ανάρρωση της πριγκίπισσας, επομένως δεν έχει γίνει κανένα ραντεβού».

Παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν συχνά πραγματοποιήσει χωριστές εμφανίσεις και έχουν αρκετά διαφορετικά ενδιαφέροντα είναι σίγουρα μία δεμένη ομάδα. Το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα, το Βασιλικό Ίδρυμα του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας και οι δύο έχουν κοινά γραφεία καθώς συνεργάζονται στενά.

Και όπως δείχνει η αναβολή των ραντεβού, οι μεγάλες αποφάσεις πρέπει να περιμένουν μέχρι να αναρρώσει η Κέιτ.

«Δεν υπάρχει λόγος να εμφανιστεί»

Κανένας δεν θέλει να ασκήσει πίεση στην Κάθριν. Μου λέει πηγή. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της. Έχει περάσει μία δοκιμασία φέτος. «αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι μεγάλες αποφάσεις όπως ο διορισμός νέου προσωπικού μπορούν να περιμένουν». Το γεγονός ότι της έχει δοθεί όσος χρόνος χρειάζεται, αντανακλά την σημασία της Αυτού βασιλικής υψηλότητας στο μέλλον της μοναρχίας.

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να ήθελε να εμφανιστεί δημοσίως ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για την νύφη του, όσο απογοητευτικό και αν είναι αυτό για τους θαυμαστές της.

«Ως κυρίαρχος, η Αυτού Μεγαλειότητα βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση από την πριγκίπισσα της Ουαλίας» λέει η πηγή. «Δεν υπάρχει λόγος για την Κέιτ να εμφανιστεί όσο αναρρώνει. Και αυτό δεν είναι μία θέση που πρόκειται να αλλάξει – παρά το επίμονο διαδικτυακό τρολάρισμα της Κέιτ που δυστυχώς έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή