Ιράν: Το «μυστήριο» με τον 9ο επιβάτη του μοιραίου ελικοπτέρου - Πού είναι ο σωματοφύλακας του Ραΐσι

Αν, κι αρχικά ανακοινώθηκε πως στο τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι που συνόδευαν τον πρόεδρο του Ιράν, στη συνέχεια ο αριθμός επικαιροποιήθηκε προς τα ...κάτω κατά έναν
Σωματοφύλακας Ραΐσι
milliyet.com.tr
1'

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια συντριβής του ελικοπτέρου του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, την περασμένη Κυριακή, με τα σωστικά συνεργεία να εντοπίζουν νεκρούς τους επιβαίνοντες μετά από 13 ώρες.

Αν, κι αρχικά ανακοινώθηκε πως στο τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους εννέα εννέα άνθρωποι, στη συνέχεια ο αριθμός επικαιροποιήθηκε προς τα ...κάτω κατά έναν.

Και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθώς το άτομο που δηλώθηκε τελικά ως επιζών, είναι ο δεύτερος σωματοφυλάκας της στενής προσωπικής φρουράς του Ιρανού προέδρου, Τζαουάντ Μιχράμπι.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν απογειώθηκε από τα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν με προορισμό την Ταμπρίζ το μεσημέρι της Κυριακής. Υπήρχαν δύο ακόμη ελικόπτερα στη συνοδεία, όταν ενώ βρισκόταν πάνω από την οροσειρά βόρεια της Ταμπρίζ, χάθηκε η επικοινωνία.

Τα συντρίμμια του αμερικανικού ελικοπτέρου Bell 212 ανακτήθηκαν μόλις τα μεσάνυχτα και το Ιράν ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρα ότι δεν υπήρχαν επιζώντες από τη συντριβή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι ο Τζαβάντ Μιχράμπι, ένας από τους σωματοφύλακες του προέδρου Ραΐσι, δεν επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που συνετρίβη, αλλά ταξίδευε με ένα από τα άλλα δύο συνοδευτικά ελικόπτερα.

Ο Ιρανός αξιωματούχος Ισμαήλ Κοθάρι απέρριψε αναφορές και ερωτήσεις σχετικά με τον ένατο επιβάτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη.

Το IRGC ανέφερε ότι μόνο ο διοικητής της προεδρικής σωματοφυλακής, στρατηγός Mehdi Mousavi, επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή