Το νέο «αστέρι» του Χόλιγουντ είναι ένα... λιοντάρι - Φρενίτιδα για το νέο «κατοικίδιο» των σταρ

Το Χόλιγουντ τοποθέτησε ένα νέο αιλουροειδές στο πάνθεον με τις διασημότητητές του, ενα «λιοντάρι του βουνού» που περιπλανιέται στην πιο σικ γειτονιά του κόσμου. Ο προκάτοχός του «P-22» είχε υποβληθεί σε ευθανασία το 2022
Το διάσημο λιοντάρι του Χόλιγουντ
Το διάσημο λιοντάρι του Χόλιγουντ
ΑΡ
3'

Στο Χόλιγουντ, όταν ένα αστέρι ξεθωριάζει, ένα άλλο είναι σίγουρα σε άνοδο. Και αυτό ακριβώς συνέβη όταν ένα νέο «λιοντάρι του βουνού» ανακαλύφθηκε στους λόφους του Χόλιγουντ. Οι αποκλειστικές γειτονιές κοντά στη διάσημη πινακίδα «Χόλιγουντ» της Καλιφόρνια ήταν από καιρό καταφύγιο για τους πλούσιους και τους διάσημους. Αλλά εδώ και μια δεκαετία, αυτές οι πλαγιές ήταν επίσης το σπίτι του «P-22» - ή του «Μπραντ Πιτ των λιονταριών του βουνού»

Το «P-22», ή «Puma-22», το πιο διάσημο ορεινό λιοντάρι της περιοχής του Λος Άντζελες, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση αφού η νυχτερινή φωτογραφία του μπροστά από την πινακίδα του Χόλιγουντ εμφανίστηκε στο National Geographic. «Όταν εμφανίστηκε, έγινε διασημότητα», είπε η Μπεθ Πρατ, διευθύντρια της Εθνικής Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής στην Καλιφόρνια. «Οι άνθρωποι ένιωσαν το δέος που αυτό το άγριο πλάσμα ήταν εκεί και άρχισαν να το αγαπούν και να συνδέονται μαζί του με διαφορετικούς τρόπους». Όμως αρρώστησε με πολλαπλές ασθένειες και τραύματα και υποβλήθηκε σε ευθανασία το 2022.

Τώρα, ένα νέο λιοντάρι «είναι» στην πόλη, είπαν οι ειδικοί. «Δεν ξέρουμε από πού προήλθε αυτό το αιλουροειδές δεν έχει κολάρο», είπε η κυρία Πρατ στο BBC. «Είναι σίγουρα λιοντάρι του βουνού όπως δείχνουν αυτά τα βίντεο και οι φωτογραφίες». Αρκετοί άνθρωποι ανέφεραν ότι το είδαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ φαίνεται να καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας και σε ένα αυτοκίνητο.

«Θα είναι αυτή η γάτα τόσο επιδέξια όσο η P-22 ωστε να αποφεύγει τα αυτοκίνητα για μια δεκαετία;» είπε. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί εδώ». Γνωστές και ως πούμα ή κούγκαρ, τα γιγάντια αιλουροειδή είναι εγγενή στην Καλιφόρνια. Αλλά το να φτάσουν κάποια από αυτά στο Λος Άντζελες είναι αρκετά σπάνιο. Η περιοχή όπου εθεάθη το ζώο και δεν έχει ακόμη κατονομαστεί έχει συνήθως μεγάλη κίνηση.

Ένα «πλεονέκτημα» των Χόλιγουντ είναι η αφθονία των ελαφιών που είναι εκλεκτό θήραμα για τα λιοντάρια του βουνού, λένε οι ειδήμονες. Το θέμα είναι να δούμε αν το νέο «κατοικίδιο» του Χόλιγουντ θα μπορέσει να επιβιώσει στη ζωή της πόλης. «Θα έπρεπε να διασχίσει μερικούς μεγάλους αυτοκινητόδρομους για να φτάσει εκεί», είπε η κυρία Πρατ. «Θα μπορούσε να μείνει ή θα μπορούσε να επιστρέψει, αλλά είναι επικίνδυνο».

Πολλοί κάτοικοι είναι αισιόδοξοι, ειδικά μετά την απώλεια του «P-22». Οι θανατηφόρες συναντήσεις με λιοντάρια του βουνού στην Καλιφόρνια είναι εξαιρετικά σπάνιες. «Τα τελευταία 100 χρόνια υπήρξαν περίπου δύο δωδεκάδες επιθέσεις σε μια περιοχή με 40 εκατομμύρια ανθρώπους», είπε η Πρατ. «Έτσι ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός».

«Κυρίως δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους, αλλά μια στο τόσο κάτι συμβαίνει».
Η Σουζαν Πάι, κάτοικος της περιοχής, περπατά στα μονοπάτια γύρω από την πινακίδα του Χόλιγουντ και είπε ότι δεν ανησυχεί. «Θα προσθέσει μια αίσθηση ενθουσιασμού στις πρωινές πεζοπορίες». Ακριβώς όπως οι διασημότητες του Χόλιγουντ, οι σπάνιες θεάσεις του P-22 αύξησαν το μυστήριο του.

«Πολύ λίγοι άνθρωποι τον είδαν, αλλά όλοι τον αγαπούσαν». Τώρα που ένα νέο λιοντάρι του βουνού βρίσκεται στην πόλη, είναι μια ευκαιρία για τους ειδικούς να μελετήσουν πώς προσαρμόζεται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. «Νομίζω ότι είναι ένα σημάδι ότι η άγρια φύση δεν έχει εγκαταλείψει το Λος Άντζελες», κατέληξε η Πρατ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή