Διεθνές Δικαστήριο: Να σταματήσει το Ισραήλ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα

Η τρέχουσα κατάταση ενέχει περαιτέρω κίνδυνο για ανεπανόρθωτη βλάβη των δικαιωμάτων των κατοίκων της Γάζας, αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου 
Διεθνές Δικαστήριο: Να σταματήσει το Ισραήλ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα
1'

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα και να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από αίτημα της Νότιας Αφρικής που ζήτησε έκτακτα μέτρα κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση για το Ισραήλ.

Επίσης, διέταξε έρευνα στο Ισραήλ να υποβάλει στο Δικαστήριο εντός ενός μήνα έκθεση για την πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων που έχει απαιτήσει.

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτες Χαμάς ζητά ο Εισαγγελέας του ΔΠΔ

O Εισαγγελέας του ΔΠΔ ζητά διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου, τον Γκάλαντ, και τρεις ηγέτες της Χαμάς.

Συγκεκριμένα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Καν λέει ότι ζήτησε εντάλματα σύλληψης από τους δικαστές του δικαστηρίου για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο Καν λέει ότι οι κατηγορίες αφορούν τα εγκλήματα της «πρόκλησης εξόντωσης, πρόκλησης πείνας ως μέθοδο πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, στοχεύοντας σκόπιμα αμάχους σε σύγκρουση».

Ο Καν λέει ακόμη ότι υποβάλλει αίτηση για εντάλματα σύλληψης κατά των ηγετών της Χαμάς, Γιάχια Σινγουάρ, Μοχάμαντ Ντέιφ και Ισμαήλ Χανίγιε.

«Σήμερα υποβάλαμε αίτηση για εντάλματα στο προδικαστικό τμήμα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου σε σχέση με τρία άτομα που είναι μέλη της Χαμάς», λέει ο Καν αναφέροντας τους τρεις προαναφερθέντες. Αναφέρει ότι θα κατηγορηθούν για εξόντωση, φόνο, ομηρεία, βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά την κράτηση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή