Μόργκαν Σπέρλοκ: Πέθανε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Super Size Me»

Σε ηλικία μόλις 53 ετών.
Μόργκαν Σπέρλοκ: Πέθανε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Super Size Me»
AP.
1'

Νικημένος από τον καρκίνο, ο Μόργκαν Σπέρλοκ, πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ του 2004 με τίτλο «Super Size Me», πέθανε σε ηλικία 53 ετών, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Σπέρλοκ έτρωγε αποκλειστικά στα McDonald’s για 30 ημέρες, προκειμένου να ερευνήσει την αύξηση της παχυσαρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι το τέλος του πειράματος, ο Μόργκαν Σπέρλοκ είχε αποκαλύψει ότι πήρε 11 κιλά και άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη και ηπατική δυσλειτουργία.

Το ντοκιμαντέρ «Super Size Me» απέφερε 22 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, ενώ, ώθησε την εταιρεία να σταματήσει να προσφέρει την επιλογή Super Size στα γεύματα, μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ και του σάλου που προκλήθηκε για τις επιπτώσεις του «γρήγορου φαγητού» στην υγεία.

Γεννημένος την 7η Νοεμβρίου 1970, ο Μόργκαν Σπέρλοκ άρχισε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, προτού δημιουργήσει το I Bet You Will, μία διαδικτυακή σειρά όπου τα μέλη του κοινού συμμετείχαν σε διάφορα ακροβατικά για μετρητά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή