Ιταλία: «Η G7 χρειάζεται ενότητα στο εμπόριο με την Κίνα»

Οι Υπουργοί Οικονομικών της G7 συνεδριάζουν στη Στρέζα της Ιταλίας.
Ιταλία: «Η G7 χρειάζεται ενότητα στο εμπόριο με την Κίνα»
AP.
1'

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζιανκάρλο Τζορτζέτι, σημείωσε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ανακόψουν τις στρεβλώσεις του παγκόσμιου εμπορίου από την Κίνα πρέπει να αποφύγουν να μπουν σε εμπορικούς πολέμους.

«Η κινεζική βιομηχανική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα που δεν μπορεί να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναπόφευκτα διαχέεται σε άλλες αγορές», ανέφερε μιλώντας από τη Στρέζα της Ιταλίας, όπου φιλοξενεί συνάντηση των ομολόγων του, από τα κράτη – μέλη της G7. «Αλλά αυτό που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί και το συζητάμε, είναι να εισέλθουμε σε ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών της G7. Αυτό θα ήταν ατυχές».

Η βιομηχανική ισχύς της Κίνας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των Υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών, καθώς συναντώνται στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Η Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε ότι είναι κρίσιμο για την Ουάσινγκτον και την Ευρώπη να παρουσιάσουν ένα σαφές και ενωμένο μέτωπο για την κινεζική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και προειδοποίησε για τον παγκόσμιο αντίκτυπο των μακροοικονομικών ανισορροπιών του Πεκίνου.

Τα σχόλια λαμβάνουν χώρα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζουν όλο και πιο δυναμικά εμπορικά μέτρα. Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, ανέφερε ότι η G7 χρειάζεται να κάνει μία αποτίμηση των υπερβολικών κινεζικών βιομηχανικών εξαγωγών, αφού η Ευρώπη προσπαθεί να αποφύγει να εγκλωβισθεί στο σταυροδρόμι ενός εμπορικού πολέμου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή