Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει - Αντικρουόμενοι οι ισχυρισμοί τους

Η καταγγελία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα - Συγκρούονται οι ισχυρισμοί του ιερέα και της γυναίκας
Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει - Αντικρουόμενοι οι ισχυρισμοί τους
Η καθολική εκκλησία του Αγίου Θωμά του Ακινάτη στο Σεντ Κλάουντ της Φλόριντα
2'

Συνελήφθη ένας ιερέας από τη Φλόριντα, καθώς φέρεται να δάγκωσε μια γυναίκα την ώρα που τσακωνόταν μαζί της, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τη θεία κοινωνία.

Πρόκειται για τον πατέρα Φιντέλ Ροντρίγκεζ, εφημέριο στην καθολική εκκλησία του Αγίου Θωμά Ακινάτη στο Σεντ Κλάουντ, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση σε γυναίκα στις 19 Μαΐου. Η γυναίκα περιέγραψε λεπτομερώς το περιστατικό σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το αστυνομικό τμήμα του Σεντ Κλάουντ. Η ίδια υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν της επέτρεψε να μεταλάβει μέσω της παγιωμένης διαδικασίας, προσθέτοντας πως δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν λόγω της «ενδυμασίας» της. Σύμφωνα μ’ έναν μάρτυρα ονόματι Σαντιμπάνεζ, το θύμα ξεχώριζε εξαιτίας της ενδυμασίας του.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο πάτερ Φιντέλ κατά την ανάκρισή του, ισχυρίστηκε το αντίθετο. Ο ιερέας είπε ότι το θύμα φέρεται να ήρθε για πρώτη φορά στη Λειτουργία στις 10 το πρωί την ίδια μέρα, αλλά δεν έκανε τα προηγούμενα «βήματα» που ήταν απαραίτητα για να του δοθεί η κοινωνία. Εξ ου και της το αρνήθηκε. Συμπλήρωσε πως, η γυναίκα επισήμανε ότι είχε τηρήσει τα προβλεπόμενα για να κοινωνήσει και τότε εκείνος, της το επέτρεψε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο πάτερ Φιντέλ φέρεται να αναστατώθηκε με τους ισχυρισμούς της. Την άρπαξε και της δάγκωσε το χέρι, είπε η αστυνομία.

Ο πάτερ Φιντέλ ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι η γυναίκα δεν είχε ακολουθήσει τους κανόνες. «Της έδωσα το δικαίωμα της αμφιβολίας», είπε. Η γυναίκα όμως απάντησε πως «Δεν έχεις εξουσία να με κρίνεις».

Η ένορκη κατάθεση αναφέρει ότι ο πάτερ Φιντέλ προσπαθούσε να προστατεύσει τη θεία κοινωνία, καθώς θεωρείται το σώμα του Χριστού στον Καθολικισμό. «Ο πάτερ Φιντέλ είπε ότι η γυναίκα τον έσπρωχνε. Δεν θα άφηνε τον δίσκο της θείας κοινωνίας. Ο μόνος τρόπος που σκέφτηκε ήταν να της δαγκώσει το χέρι για να αποφευχθεί να πέσει κάτω ο δίσκος».

*Με πληροφορίες από Daily Mail

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή