Η στιγμή που σείστηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Αυτός ο σεισμός δεν έμοιαζε με κανέναν»
Νύχτα αγωνίας στην Πόλη μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που ευτυχώς δεν προκάλεσε θύματα. Έντονη η αγωνία και φοιτητών μεταπτυχιακού Θεολογίας, που εκείνη την ώρα επισκέπτονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Παρασκευή Ζαμπέλη, φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ «Εκκλησιαστική Ιστορία & Πολιτισμός», βρισκόταν μαζί με συμφοιτητές και καθηγητές της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακριβώς την ώρα του σεισμού.

Η Παρασκευή Ζαμπέλη λίγο πριν από τον σεισμό, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
«Ήταν ακριβώς η στιγμή που είχε ολοκληρωθεί η θεία κοινωνία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μόλις είχε αποχωρήσει για το γραφείο του, ενώ κάποιοι έβγαιναν έξω κι άλλοι έμπαιναν στο Πατριαρχείο», περιγράφει.
Ακόμα και για τους… μαθημένους Έλληνες, στα χτυπήματα του Εγκέλαδου, αυτός ο σεισμός ήταν πολύ διαφορετικός.
«Δεν ήταν σαν τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας που τον θυμάμαι. Ήταν διαφορετικός και πολύ περίεργος, είχε μια πάρα πολύ έντονη βοή. Εκεί που ήσουν ακίνητος, ξαφνικά ένιωσες να κουνιέται όλο το σώμα σου, όχι μόνο ο χώρος γύρω σου. Ήταν πολύ περίεργο και τρομακτικό», αναφέρει.
Δείτε φωτογραφίες ελάχιστα λεπτά πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο:




Αυτό που προκάλεσε τον μεγαλύτερο πανικό, ήταν το γεγονός ότι όλοι κατάλαβαν, όπως ήταν φυσιολογικό, αμέσως, ότι επρόκειτο για έναν πολύ μεγάλο σεισμό.
«Όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Επικράτησε πανζουρλισμός, είχαν μπλοκάρει τα πάντα. Και πολλοί παραμένουν έξω. Κι εμείς, αν και μένουμε σε καλό ξενοδοχείο, είμαστε όσο περισσότερο μπορούμε σε εξωτερικό χώρο», λέει η Παρασκευή Ζαμπέλη, η οποία προσθέτει ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του πανεπιστημιακού τμήματος στην Αγιά Σοφιά.
Δείτε φωτογραφίες λίγο μετά τον σεισμό:


Κάτι επίσης πολύ…δύσκολο να το διαχειριστεί, όπως λέει η φοιτήτρια, είναι το άγχος και ο φόβος των οικογενειών τους, που φυσικά βρίσκονται στην Ελλάδα. «Μας παίρνουν κάθε λίγο τηλέφωνο και μας ζητάνε να γυρίσουμε αμέσως. Είναι πολύ ανήσυχοι και για το γεγονός ότι ακούν και διαβάζουν εκτιμήσεις σεισμολόγων που κάνουν λόγο για μεγάλο σεισμό. Και για εμάς είναι δύσκολο να τους… καθησυχάσουμε», αναφέρει.
Χθες, σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr ο Πρωτοσύγκελλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Φραγκάκης ανέφερε: «Είμαστε καλά. Ταρακουνηθήκαμε, αλλά δεν έχουν σημειωθεί ζημιές, δόξα τω Θεώ».
Trending


Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος