Σύρος: Παρέμβαση κυβέρνησης για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς αξιώνει το Τελ Αβίβ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκιντεόν Σαάρ, δήλωσε πως επικοινώνησε άμεσα με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη

Σύρος: Παρέμβαση κυβέρνησης για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς αξιώνει το Τελ Αβίβ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Gideon Sa'ar συνομιλεί με δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για την υπουργική σύνοδο ΕΕ-Νότιων Γειτονιών στο κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025.

AP

Διπλωματική κινητοποίηση εκ μέρους του Ισραήλ, προκαλεί το περιστατικό στη Σύρο, όπου εκατοντάδες Ισραηλινοί τουρίστες παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο, καθώς διαδηλωτές υπερ της Παλαιστίνης εμπόδισαν την αποβίβασή τους στο νησί.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκιντεόν Σαάρ, δήλωσε πως επικοινώνησε άμεσα με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να επιτραπεί στο πλοίο να δέσει και να αποβιβάσει τους επιβάτες.

Σε εγρήγορση η ισραηλινή πρεσβεία

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε στενή επαφή με την πρεσβεία του στην Αθήνα, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις. Σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Σαάρ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και αναζητείται διπλωματική λύση για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών.

Ισραηλινός, πάντως, αξιωματούχος, που επικαλούνται οι Times of Israel ανέφερε ότι η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται σε απόφαση του πληρώματος του πλοίου και όχι απαραίτητα σε απαγόρευση από τις ελληνικές αρχές. Το περιστατικό έχει ήδη προκαλέσει δημόσιες αντιδράσεις και έντονο ενδιαφέρον στα κοινωνικά δίκτυα, με βίντεο από τη διαμαρτυρία να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή