Πάπας Λέων: Καταγγέλλει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Πάπας Λέων αναφέρθηκε στον κίνδυνο από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Snapshot
- Ο Πάπας Λέων προειδοποίησε για τον κίνδυνο χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης που ενισχύει πόλωση, συρράξεις, φόβους και βία.
- Καταδίκασε τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκαλούνται από την εξόρυξη σπάνιων γαιών για την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών.
- Τόνισε ότι η πρόκληση της Τεχνητής Νοημοσύνης υπερβαίνει τη χρήση της τεχνολογίας και αφορά την αντικατάσταση της πραγματικότητας από την προσομοίωσή της.
- Η ομιλία του έγινε στο καθολικό πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αφρικής στο Γιαουντέ του Καμερούν.
Ο Πάπας Λέων προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να τροφοδοτούνται «η πόλωση, οι συρράξεις, οι φόβοι και η βία», καταγγέλλοντας την ίδια ώρα «τις περιβαλλοντικές καταστροφές» που προκαλούνται από τη «φρενήρη κούρσα» για τις σπάνιες γαίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την κατασκευή των σύγχρονων ηλεκτρονικών ειδών.
«Η πρόκληση που θέτουν αυτά τα συστήματα είναι βαθύτερη απ’ όσο φαίνεται: δεν αφορά μονάχα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αλλά τη σταδιακή αντικατάσταση της πραγματικότητας από την προσομοίωσή της», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο καθολικό πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αφρικής στο Γιαουντέ του Καμερούν.