ΚΟΣΜΟΣ

SABAH:« Καλύτερα να παντρευτείς με ελληνίδα πόρνη παρά με μουσουλμάνα»

SABAH:« Καλύτερα να παντρευτείς με ελληνίδα πόρνη παρά με μουσουλμάνα»

Η Sabah φιλοξενεί την ιστορία ενός γόνου Ρωμαικής Κοινότητας της Πόλης που παντρεύτηκε Τουρκάλα μουσουλμάνα και τον ξέγραψαν...οι δικοί του, ενώ ο γάμος του ήταν αιτία να τον πάνε και στα δικαστήρια.

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο « Επειδή η σύζυγός μου είναι μουσουλμάνα, η ρωμαίκη κοινότητα με παραγκώνισε» περιγράφει την ιστορία του Ιλχάν Φαίδων Ουζούνογλου , γόνος ρωμαίικης οικογένειας από την Κων/λη, που παντρεύτηκε πριν από 5 χρόνια με μια μουσουλμάνα τουρκίδα και στην συνέχεια παραγκωνίστηκε από την ρωμαίικη κοινότητα, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να αποδεχθεί .

Ακόμα είπε ότι είπαν για αυτόν ότι έκανε περιτομή και πως η οικογένεια της συζύγου του δεν έκανε τέτοιο διαχωρισμό.

Ο Ουζούνογλου αποφάσισε να φέρει το θέμα στην Δικαιοσύνη και μεταξύ των εγγράφων που ετοίμασε πήρε το πιστοποιητικό βάπτισής του και την βεβαίωση του νοσοκομείου ότι δεν έχει κάνει περιτομή.

Το μοναδικό που θέλει είναι να του ζητηθεί συγγνώμη. Στο δημοσίευμα γράφει ότι συνεχώς μειώνεται η αποδοχή της κοινότητας στους μικτούς γάμους και παραγκωνίζονται εκείνοι οι οποίοι παντρεύονται μουσουλμάνους. Δεν καλούνται στις συγκεντρώσεις και δεν μπορούν να βρούν δουλειά στις εκκλησίες και στους χώρους των κοινοτήτων.

Ο 0υζούνογλου λέει ότι η κοινότητα του είπε ότι είναι καλύτερα να παντρευτεί με ελληνίδα πόρνη παρά με μουσουλμάνα τουρκάλα και ότι όταν περνάει λένε από πίσω του «ήρθαν οι τούρκοι» .

Στο πλαίσιο του δημοσιεύματος και με τον τίτλο « Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου λέει: « Η διάκριση δεν έχει θέση στον Χριστιανισμό» , γράφει ότι ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου «Φαναρίου» Πατήρ Δοσίθεος υποστηρίζει πως είναι αμαρτία ο παραγκωνισμός εξαιτίας της θρησκείας/

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: « Μπορεί να σημειώθηκαν τέτοια συμβάντα μεμονωμένα , ή ως κοινότητα, αλλά δεν υπάρχει κάποια κατάσταση που να είχε απήχηση και εμάς. Δεν μπορώ να αναφέρω αριθμό αλλά στο Πατριαρχείο έχουμε εργαζόμενους οι οποίοι είναι παντρεμένοι με μουσουλμάνους τούρκους. Στον Χριστιανισμό η πρώτη αρχή είναι η Αγάπη. Δεν μπορώ να παραγκωνίσω κανέναν επειδή είναι μουσουλμάνος, Εβραίος διότι αυτο δεν έχει θέση στον Χριστιανισμό. Αν υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν , αυτό είναι αμαρτία. Εγώ γνωρίζω 4-5 οικογένειες που έκαναν γάμους με μουσουλμάνους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Οσον αφορά την βεβαίωση για την περιτομή, ας μην δίνουν βαρύτητα σε αυτά τα θέματα. Ποιος κοιτά αυτά τα θέματα; Η περιτομή είναι και ένα θέμα υγείας. Δεν γνωρίζω κανέναν που παίρνει αυτό το θέμα στα σοβαρά».