ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεδιάσκεψη των G20 για την Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη των G20 για την Ελλάδα

Τηλεφωνική διάσκεψη είχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες των χωρών-μελών της G20, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 ισχυρότερων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη που αρχίζει σήμερα στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Oπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, στη διάσκεψη μετείχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα μεταδώσουμε είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στο ευρώ», δήλωσε ο κ. Ραχόι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στη G20 αλλά είναι συχνά προσκεκλημένη στις συνόδους κορυφής της.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε πόση ώρα διήρκησε η τηλεφωνική διάσκεψη, στην οποία συμμετείχε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Μεξικό.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και συντόνισαν τη θέση τους εν όψει της έβδομης συνόδου κορυφής της G20 που αρχίζει σήμερα στο παραθαλάσσιο αυτό θέρετρο του δυτικού Μεξικού.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα