ΚΟΣΜΟΣ

Morgenpost: Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση!

Morgenpost: Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση!

O προημιτελικός της Ελλάδας με τη Γερμανία πλησιάζει και o γερμανικός τύπος κάνει λόγο για ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό αγώνα με καθαρά πολιτικές προεκτάσεις.

Η γερμανική εφημερίδα «Hamburger morgenpost» κυκλοφορεί σήμερα με ένα αρκετά αιχμηρό πρωτοσέλιδο για τη χώρα μας, με τίτλο «Griechen wollen uns leiden sehen», που σημαίνει «Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε».

Μέσα στην εφημερίδα βλέπουμε, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες της Μέρκελ που καίγεται ως καρνάβαλος στις προηγούμενες ελληνικές απόκριες, συνοδευόμενες με πλήθος ελληνικών συνθημάτων, όχι και τόσο... κολακευτικών προς τη Γερμανία, όπως «Φέρ’ τε μας τη Μέρκελ».

«Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση, καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους – τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει – όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια», αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Βέβαια, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο ακόμα πιο προκλητικό δημοσίευμα της Bild, το οποίο υποστηρίζει πως «η Ελλάδα δεν γλιτώνει τη χρεοκοπία απέναντι στην… Εθνική Γερμανίας»!

«Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν. Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ. Λεβ) δεν βοηθάει κανένα πακέτο στήριξης», γράφει χαρακτηριστικά η «σκληρή» γερμανική εφημερίδα.

Η Εθνική Ελλάδος αναμένεται να δώσει την απάντηση της σύντομα...