ΚΟΣΜΟΣ

Άνετη επικράτηση Ομπάμα δείχνει νέα δημοσκόπηση

Άνετη επικράτηση Ομπάμα δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ, δίνει η δημοσκόπηση του Bloomberg.

Μεταξύ των 10.002 ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν από τις 15 ως τις 18 Ιουνίου, το 53% δηλώνει ότι στις επερχόμενες εκλογές θα επιλέξει τον νυν πρόεδρο, έναντι του 40% που θα ψηφίσει τον Ρόμνεϊ.

Όσον αφορά την οικονομία οι αμερικανοί που ρωτήθηκαν σε αυτή τη δημοσκόπηση, το περιθώριο λάθους της οποίας είναι 3,1%, απάντησαν σε ποσοστό 49% ότι προτιμούν το όραμα του Ομπάμα για την επιστροφή της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, έναντι του 33% που προτιμά την πολιτική του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Η δημοσκόπηση του Bloomberg αποκαλύπτει ότι ο Ρόμνεϊ έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να διορθώσει τις ζημιές που υπέστη στη διάρκεια της μάχης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων: μόνο το 39% των ερωτηθέντων είχε θετική γνώμη για εκείνον, ενώ το 48% έχει αρνητική.

Εξάλλου το 55% πιστεύει ότι είναι πιο αποκομμένος από την καθημερινότητα απ΄ ό,τι ο Ομπάμα, έναντι του 36% που πιστεύει το αντίθετο.

Παρά τα καλά νέα για τον αμερικανό πρόεδρο, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης τη συνεχιζόμενη ανησυχία των Αμερικανών για την οικονομία της χώρας: το 62% εκτιμά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος δρόμο, ενώ το 45% πιστεύει ότι τα παιδιά του θα έχουν χαμηλότερο επίπεδο ζωής από το δικό του.