ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία βγάζει τη συλλογή αυτοκινήτων του ο πρίγκιπας του Μονακό

Σε δημοπρασία βγάζει τη συλλογή αυτοκινήτων του ο πρίγκιπας του Μονακό

Σε δημοπρασία βγάζει μέρος της σπάνιας συλλογής αυτοκινήτων του, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Ο ίδιος ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών Artcurial Motorcars την πώληση ενός μέρους της σπάνιας συλλογής τετράτροχων που διαθέτει και έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του, Ρενιέ.

Bentley, Panhard, Citroën, Chevrolet, Plymouth, Porsche, είναι λίγες από τις εταιρίες που κοσμούν την σπάνια αυτή συλλογή. Τα αυτοκίνητα που θα τεθούν σε δημοπρασία, είναι σαράντα. Από αυτά, τα περισσότερα είναι συλλεκτικές εκδόσεις και θα διατεθούν από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουλίου. Η δημοπρασία θα γίνει σε μουσείο του πριγκιπάτου.

Ο πατέρας του πρίγκιπα Αλβέρτου, Ρενιέ, συνέλεγε αυτοκίνητα για περίπου 30 χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά είναι αντίκες, οπότε η συλλογή του αυτόματα μπορεί να χαρακτηριστεί «μοναδική».

Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει:

«Λάτρης των αυτοκινήτων ο πρίγκιπας Ρενιέ επί τουλάχιστον τριάντα χρόνια συνέλεγε αυτοκίνητα αντίκες εμπλουτίζοντας έτσι μια σημαντική προσωπική συλλογή. Συγκέντρωσε και επισκεύασε περίπου 100 αυτοκίνητα από μοντέλα κυρίως των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιριών, τα οποία σφράγισαν την εποχή τους.

Είναι μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο από μια από τις γνωστότερες συλλογές, που προέρχεται από το διασημότερο και σπουδαιότερο πριγκιπάτο».

Να σημειωθεί πως όλα τα αυτοκίνητα θα διατεθούν χωρίς οριακή τιμήκαι θα παραδοθούν με τα διοικητικά έγγραφα των υπηρεσιών του πριγκιπάτου των Μονεγάσκων που έχουν εκδοθεί στο όνομα του πρίγκιπα του Μονακό.