Επίσκεψη του Ραούλ Κάστρο στην Κίνα

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Χου Τζιντάο.
Επίσκεψη του Ραούλ Κάστρο στην Κίνα
1'

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στην Κίνα του Ραούλ Κάστρο αφότου ανέλαβε τα ηνία του κουβανικού κράτους, το 2008, αντικαθιστώντας τον αδελφό του, τον Φιντέλ.

«Η Κούβα είναι μια σημαντική χώρα στη Λατινική Αμερική. Είναι επίσης η πρώτη που εγκαθίδρυσε διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα», υπογράμμισε ο Λιου Ουεϊμίν, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πέρυσι ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, πιθανός διάδοχος του Χου, είχε συναντήσει τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο στη διάρκεια επίσκεψής του στην κουβανική πρωτεύουσα.

Στη διάρκεια της παραμονής του, ο Σι είχε επίσης συναντήσει τον Ραούλ Κάστρο και είχε υπογράψει δέκα συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς του πετρελαίου, της υγείας, καθώς και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, υποστηρίζοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κουβανικής κυβέρνησης.

Η Κίνα ήταν το 2010 ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Κούβας μετά τη Βενεζουέλα, με ανταλλαγές που έφτασαν το 1,8 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή