ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Τέσσερις τόνους χασίς εντόπισαν οι τελωνιακοί!

Βουλγαρία: Τέσσερις τόνους χασίς εντόπισαν οι τελωνιακοί!

Τέσσερις τόνους χασίς κατέσχεσαν Βούλγαροι τελωνιακοί από λαθρεμπόριο που προερχόταν από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. της Βουλγαρίας, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν με την τακτική γραμμή οχηματαγωγών Βίντιν - Καλαφάτ. Η λιανική τιμή των ναρκωτικών που μετέφερε βουλγαρική νταλίκα υπολογίζεται σε σαράντα εκατομμύρια λέβα (περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ).

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, είπε: «Οι επενδύσεις της κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών τελωνείων όλο και συχνότερα αποδίδουν καλά αποτελέσματα και η Βουλγαρία αποδεικνύει, ότι είναι ανάμεσα στις χώρες με καλύτερα σύνορα, κατά τα κριτήρια της συνθήκης του Σέγκεν.

Στις Βρυξέλλες πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι, ότι ο κόσμος στο Βέλγιο δεν θα δηλητηριάζεται με αυτό το φαρμάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χασίς ξεφορτώνεται στη μαύρη θάλασσα και από εκεί μέλη του Διεθνούς κυκλώματος από τη Βουλγαρία, τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί, τα συνέλλεγαν και τα προωθούσαν στην κεντρική Ευρώπη.

«Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία ήδη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της υπηρεσίας μας. Το 2006, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους συλλάβαμε την ίδια, περίπου ποσότητα χασισιού, η οποία προοριζόταν για την Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, για τους δράστες αυτό δεν είχε καμία συνέπεια. Το γεγονός αυτό δείχνει για άλλη μια φορά, ότι εμείς δουλεύουμε εναντίον των ίδιων δραστών ενώ η Πολιτεία ξοδεύει και πόρους για τα ίδια πρόσωπα», πρόσθεσε ο Βούλγαρος αστυνομικός, Στανιμίρ Φλόροφ.