ΚΟΣΜΟΣ

Η χήρα του Αραφάτ ζητά εκταφή της σορού του

Η χήρα του Αραφάτ ζητά εκταφή της σορού του

Τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera περί δολοφονίας του Γιάσερ Αραφάτ με ραδιενεργό πολώνιο, οδήγησαν τη χήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη, Σούχα Αραφάτ να ζητήσει εκταφή της σορού από την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Ξέρω ότι η Παλαιστινιακή Αρχή προσπάθησε να ανακαλύψει από τι πέθανε ο Γιάσερ. Και τώρα θα τους βοηθήσουμε. Έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε σε συνέντευξη η Σούχα Αραφάτ.

Αν οι εργαστηριακές εξετάσεις στα οστά του Αραφάτ δείξουν μεγάλη συγκέντρωση πολωνίου, θα πρόκειται για σημαντική απόδειξη στην υπόθεση περί εσκεμμένης δηλητηρίασης του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Οι γιατροί του Αραφάτ δεν έχουν μιλήσει ποτέ στα μέσα ενημέρωσης, καθώς η κατάσταση της υγείας του θεωρείτο «στρατιωτικό μυστικό». Η εκταφή της σορού απομένει, έτσι, ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου, τονίζει το αραβικό δίκτυο.

Ωστόσο, δεν θα είναι απλή υπόθεση, καθώς μετά την άδεια της Παλαιστινιακής Αρχής, θα χρειαστεί άδεια από την ισραηλινή κυβέρνηση για να φύγουν τα δείγματα από τη Δυτική Όχθη.

«Τουλάχιστον θα κάνω κάτι για να εξηγήσω στον παλαιστινιακό λαό, τους Άραβες και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, ότι δεν ήταν ένας θάνατος από φυσικά αίτια, αλλά ένα έγκλημα», καταλήγει η Σούχα Αραφάτ.

Διαβάστε επίσης:

Δηλητηρίασαν τον Αραφάτ υποστηρίζουν νέες εξετάσεις