ΚΟΣΜΟΣ

Ο «ανυπόμονος» Ρέσλερ κατηγορεί ξανά την Ελλάδα

Ο «ανυπόμονος» Ρέσλερ κατηγορεί ξανά την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, γνωστός για την πολιτική του εμπάθεια προς την Ελλάδα, δεν έλειψε να αναφερθεί για ακόμα μία φορά στη χώρα μας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους, οι αρνητικές συνέπειες της οποίας εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερες χώρες, ο κ. Ρέσλερ τονίζει ότι «σύννεφα» αρχίζουν να συγκεντρώνονται και πάνω από τη Γερμανία. Για το λόγο αυτό, η Γερμανία αγωνίζεται για ένα σταθερό κοινό νόμισμα, ώστε να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας.

Για χάρη της ανταγωνιστικότητας, ο Φιλελεύθερος Ρέσλερ προτείνει επίσης την περαιτέρω μείωση της κρατικής συμμετοχής σε κοινωνικές παροχές, όπως και μειώσεις στις συντάξεις.

Ερωτώμενος για τη συμμετοχή της γερμανικής κυβέρνησης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και τις πιθανές συνέπειες αυτής, ο κ. Ρέσλερ απαντά ότι η Γερμανία δέχεται πίεση από τα βάρη των υπερχρεωμένων χωρών, που δεν τηρούν μάλιστα τα προγράμματα λιτότητας.

«Πάντα έλεγα ότι δεν γίνεται να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό συνεχίζει να ισχύει. Αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώθηκε καθυστέρηση λόγω των εκλογών. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται δεν αφορά στην καθυστέρηση λίγων εβδομάδων, αλλά στις αποδείξεις ότι προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις. Πράξεις αντί για λόγια, αυτή είναι η απαίτησή μας. Επίσης πρέπει να πω: Η υπομονή μου με την Ελλάδα έχει εξαντληθεί».