ΚΟΣΜΟΣ

Προσγειώσεις μετ’ εμποδίων στο Σάο Πάολο…

Προσγειώσεις μετ’ εμποδίων στο Σάο Πάολο…

Πολλά εμπόδια πρέπει να αποφεύγουν οι πιλότοι που προσγειώνουν ή απογειώνουν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Κονγκόνιας του Σάο Πάολο.

Σημερινό δημοσίευμα της Folha de Sao Paulo, αναφέρει πως υπάρχουν 45 εμπόδια όπως κτίρια και δέντρα όταν βρίσκονται στη φάση προσέγγισης των διαδρόμων του εσωτερικού αεροδρομίου Κονγκόνιας

Έκθεση που δόθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρει πως στο πλαίσιο του νέου νόμου για την πρόσβαση στις πληροφορίες, ορισμένα κτίρια που βρίσκονται στην επιφάνεια προσέγγισης του αεροδρομίου Κονγκόνιας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη, υπερβαίνουν σε ύψος τα δεκατρία μέτρα, το όριο που επιτρέπεται από την Πολεμική Αεροπορία.

Εκτός από αυτά τα κτίρια και τα δέντρα, υπάρχουν επίσης δύο νοσοκομεία και ένα εμπορικό κέντρο σε αυτή την επιφάνεια προσέγγισης, αναφέρεται στην έκθεση.

Για τον Κάρλος Καμάτσο, επικεφαλής της ασφαλείας του εθνικού συνδικάτου των πιλότων, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αεροπλάνα θα χτυπήσουν στα κτίρια, όταν μειώνουν σταδιακά το ύψος τους για να προσγειωθούν, αλλά αυτό περιορίζει τα περιθώρια ασφαλείας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, Γκουαρούλιος, το σημαντικότερο της Βραζιλίας, περιλαμβάνει 28 εμπόδια στην επιφάνεια προσέγγισης, δύο ευαγγελικές εκκλησίες, εμπορικά κέντρα και ένα σούπερ μάρκετ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται στα προάστια, σε μια λιγότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή, εξηγεί η Folha.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων