ΚΟΣΜΟΣ

Taylor Swift: Η πιο καλοπληρωμένη καλλιτέχνιδα κάτω των 30

Taylor Swift: Η πιο καλοπληρωμένη καλλιτέχνιδα κάτω των 30

Τη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών συνέταξε το αμερικανικό περιοδικό Forbes και στην κορυφή είναι η 22χρονη τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ.

Η Τέιλορ Σουίφτ εισέπραξε 57 εκατομμύρια δολάρια από το Μάιο του 2011 ως το Μάιο του 2012. Η τραγουδίστρια της κάντρι ποπ κατέλαβε την πρώτη θέση κυρίως χάρη σε μια μεγάλη περιοδεία της στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία, στη διάρκεια της οποίας έδωσε 111 συναυλίες.

Η 22χρονη καλλιτέχνιδα ξεπέρασε ακόμα το είδωλο των εφήβων, τον 18χρονο Καναδό Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος συγκέντρωσε στο διάστημα αυτό 55 εκατ. δολάρια.

Ο νεαρός είναι ο μοναδικός άνδρας καλλιτέχνης στο τοπ 5, καθώς τον ακολουθούν τρεις άλλες τραγουδίστριες: η Ριάνα (53 εκατ. δολάρια), η Lady GaGa (52 εκατ. δολάρια) και η Κέιτι Πέρι (45 εκατ. δολάρια).

Πέρυσι η Lady GaGa είχε κυριαρχήσει στην κατάταξη αυτή, καθώς είχε συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια. Η μείωση των εσόδων της, σύμφωνα με το Forbes, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η σταρ δεν έκανε περιοδεία από το Μάιο του 2011 ως το Μάιο του 2012.

Για να συντάξει τον κατάλογο αυτό, το Forbes λαμβάνει υπόψη τις πωλήσεις των άλμπουμ και τα έσοδα από συναυλίες, γυρίσματα για τον κινηματογράφο και διαφημίσεις.