ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Σύρων στρατιωτών από αντάρτες στα σύνορα με το Ιράκ

Μακελειό Σύρων στρατιωτών από αντάρτες στα σύνορα με το Ιράκ

Οι Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλα τα μεθοριακά φυλάκια της Συρίας με το γειτονικό Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο Ιρακινός υφυπουργός Εσωτερικών από τη Βαγδάτη.

«Όλα τα μεθοριακά φυλάκια μεταξύ Ιράκ και Συρίας είναι πλέον υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που αποτελείται κυρίως από λιποτάκτες του τακτικού στρατού και ένοπλους πολίτες, δήλωσε ο Άντναν αλ-Ασάντι.

Σύμφωνα με τον Ασάντι, ο τακτικός στρατός και οι αντάρτες συγκρούονται από την άλλη πλευρά των συνόρων, απέναντι από την περιοχή του Σιντζάρ, στο Βόρειο Ιράκ. Ιρακινοί συνοριοφύλακες είπαν, ότι είδαν τους Σύρους αντάρτες να καταλαμβάνουν ένα φυλάκιο και να συλλαμβάνουν έναν συνταγματάρχη του στρατού, τον οποίο ακρωτηρίασαν κόβοντάς του τα χέρια και τα πόδια, πρόσθεσε. «Εκτέλεσαν 22 στρατιώτες του συριακού στρατού μπροστά στα μάτια των Ιρακινών στρατιωτών», είπε. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. «Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα κλείσουμε τα σύνορα με τη Συρία», κατέληξε ο υπουργός.