ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο για τον μακελάρη του Ντένβερ

Βίντεο-ντοκουμέντο για τον μακελάρη του Ντένβερ

Φως στην προσωπικότητα του Τζέιμς Ίγκαν Χολμς επιχειρεί να ρίξει ένα βίντεο που προέβαλε το αμερικανικό δίκτυο ABC, ενώ ο μακελάρης του Ντένβερ αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο.

Το βίντεο έχει γυριστεί πριν από έξι χρόνια, όταν ο Χολμς ήταν 18 ετών. Πρόκειται για μια παρουσίαση του Χολμς, στο Miramar College στο Σαν Ντιέγκο, με θέμα τις «προσωρινές ψευδαισθήσεις».

«Κατά τη διάρκεια των θερινών μαθημάτων, εργαζόμουν πάνω στην ιδέα της προσωρινής ψευδαίσθησης. Είναι μια ψευδαίσθηση που σου επιτρέπει να αλλάξεις το παρελθόν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα κίνητρα του λαμπρού νεαρού επιστήμονα, όπως περιγράφεται ο Χολμς, παραμένουν μυστήριο, με πρώην συνεργάτες του να δηλώνουν ότι δεν φαινόταν να πάσχει από ψυχική νόσο ούτε είχε τάσεις βίας. Προς το παρόν, βρίσκεται στην απομόνωση για να προστατευθεί από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Αράπαχοϊ, Κάρολ Τσέιμπερς, θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την θανατική ποινή για τον Χολμς. Η ίδια έχει δικάσει δύο από τους τρεις καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών στο Κολοράντο. Η Τσέιμπερς ενδεχομένως να μην ανακοινώσει την πρόθεσή της κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Δείτε το βίντεο: