ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά κατεδαφίζει χωριά Παλαιστινίων το Ισραήλ

Ξανά κατεδαφίζει χωριά Παλαιστινίων το Ισραήλ

Το πράσινο φως από τα δικαστήρια ζήτησε η ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να ισοπεδώσει οκτώ παλαιστινιακά χωριά στη νότια Δυτική Όχθη με το αιτιολογικό ότι βρίσκονται σε μια ζώνη που την χρειάζεται για ασκήσεις ο ισραηλινός στρατός.

Απαντώντας στο Ανώτατο Δικαστήριο που ζήτησε εξηγήσεις για την εντολή κατεδάφισης των χωριών, η κυβέρνηση διευκρίνισε την Κυριακή ότι η διαταγή αφορά κτίρια που χτίστηκαν από Παλαιστίνιους στο πεδίο βολής του στρατού, σε εκτάσεις δηλαδή όπου απαγορεύεται η παρουσία πολιτών. «Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τους Παλαιστίνιους να μπουν στο πεδίο βολής ώστε να μπορέσουν να καλλιεργούν και να βοσκούν τα ζώα τους όταν δεν υπάρχουν ασκήσεις» (τα σαββατοκύριακα και κατά τις εορταστικές περιόδους στο Ισραήλ), διευκρινίζει το κείμενο αυτό.

Η Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο Ισραήλ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να εμποδίσει τις κατεδαφίσεις των χωριών Ματζάζ, Τάμπαν, Σάφα, Φάχιτ, Χαλάουα, Μέρκεζ, Τζέμπα και Χέρμπα. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η κατεδάφιση θα αποτελέσει μια «άμεση ανθρωπιστική καταστροφή για περίπου 2.000 άτομα». «Οι περισσότεροι κάτοικοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτά τα χωριά, σε οικογένειες που ζουν σε αυτήν τη ζώνη εδώ και πολλές δεκαετίες, πολύ πριν το 1967», προσθέτει η Ένωση, αναφερόμενη στην ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων