ΚΟΣΜΟΣ

Αντάλλαξαν πυρά σύριοι και ιορδανοί στρατιώτες - Νεκρό ένα παιδί

Αντάλλαξαν πυρά σύριοι και ιορδανοί στρατιώτες - Νεκρό ένα παιδί

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ιορδανίας – Συρίας, καθώς πυρά αντάλλαξαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής ιορδανικές και συριακές μονάδες.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, η «σύντομη» ανταλλαγή πυρών έγινε στην περιοχή Ταλ αλ Σιαχάμπ και προήλθε από την ενέργεια των συριακών δυνάμεων να πυροβολήσουν εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

Οι δυνάμεις της Ιορδανίας επέστρεψαν τους πυροβολισμούς, δήλωσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι για περίπου 10 λεπτά δόθηκε μάχη μεταξύ των πλευρών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανέφερε ότι δύο Ιορδανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Αμάν αρνήθηκε πάντως ότι σημειώθηκε το ένοπλο επεισόδιο, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας, άνοιξαν πυρ κατά των προσφύγων κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το ένοπλο επεισόδιο σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας σύγκρουση της Συρίας και της Ιορδανίας και έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Αμμάν, ότι έχει θέσει τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα σε κατάσταση επιφυλακής.