ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη για τις αγριότητες των Σύρων ανταρτών

Καταδίκη για τις αγριότητες των Σύρων ανταρτών

Ακόμα και «έγκλημα πολέμου» χαρακτηρίστηκε η εκτέλεση αμάχων από Σύρους αντάρτες, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Human Rights Watch, τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι η πράξη αυτή ενδεχομένως να συνιστά έγκλημα πολέμου.

Ακόμα και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και τάσσεται κατά του καθεστώτος Άσαντ, χαρακτήρισε τις εκτελέσεις «εγκληματικές».

Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε χθες στη δημοσιότητα έκθεση με την οποία προειδοποιεί την διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι η όποια στήριξη προς τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία δεν θα χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube, δείχνει τέσσερις άνδρες κάποιοι από αυτούς τραυματισμένοι, να οδηγούνται από ένα πλήθος ενόπλων σε μια αυλή ενώ ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Στη συνέχεια, ο εικονολήπτης δείχνει το πλήθος με γυρισμένη την πλάτη στο φακό, ακούγονται πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα και έπειτα η κάμερα δείχνει τους άνδρες ακίνητους και πεσμένους στο έδαφος.

Ο αφηγητής του βίντεο εξηγεί ότι οι εκτελεσθέντες ήταν μέλη της φυλής Μπάρι, την οποία οι αντάρτες κατηγορούν για δολοφονίες και για συστράτευση με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Διαβάστε επίσης:

Video: Εν ψυχρώ εκτέλεση αμάχων πολιτών από Σύρους αντάρτες